Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traficul pe cele două aeroporturi din Bucureşti a crescut cu 7,7% în primele nouă luni, la 6,31 milioane pasageri

Traficul pe cele două aeroporturi din Bucureşti a crescut cu 7,7% în primele nouă luni, la 6,31 milioane pasageri

Un articol de: - 23 Oct 2014, 14:46
Traficul pe cele două aeroporturi din Bucureşti a crescut cu 7,7% în primele nouă luni, la 6,31 milioane pasageri Foto: atacdebuzau.ro Eveniment
Numărul pasagerilor de pe cele două aeroporturi din Bucureşti a crescut cu 7,7% în primele nouă luni, ajungând la 6,31 milioane pasageri, potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), citat de Mediafax.

CNAB estimează că la nivelul întregului an va fi înregistrat un trafic de până la la 8 milioane pasageri.

În luna septembrie, CNAB a înregistrat un trafic aerian de 829.396 de pasageri, cu aproape 9% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

La nivelul primelor nouă luni au fost înregistrate 77.190 mişcări de aeronave, în creştere cu 5,7%.

"Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european", se arată într-un comunicat al CNAB.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 37 de companii aeriene, care transportă pasageri către 87 de destinaţii.