Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsecu: "Militez pentru schimbarea prim-adjuncților de la SRI și SIE" (VIDEO)

Traian Băsecu: "Militez pentru schimbarea prim-adjuncților de la SRI și SIE" (VIDEO)

Un articol de: - 29 Iul 2016, 09:44
Traian Băsecu: "Militez pentru schimbarea prim-adjuncților de la SRI și SIE" (VIDEO) Eveniment

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit într-o emisiune B1TV despre situația serviciilor secrete din România și despre noul proiect al fiscului de colecatare al datelor persoanale ale tuturor utilizatorilor de carduri bancare, proiect pe care l-a catalogat drept o ideea a serviciilor.

"Eu militez pentru schimbarea prim-adjuncților de la SRI și SIE" a spus Traian Băsescu,“Menţinerea acestor oameni mult prea mult şi după ce am plecat le-a dat idei. Până când va înţelege domnul Iohannis ce pot face instituţiile să nu fie prea târziu. De aceea eu militez pentru schimbarea şefilor prim-adjuncţilor la cele două servicii de informaţii cât mai repede”.

"Noi am ajuns în momentul de faţă să avem nişte generali care deţin funcţia asta de vreo 11 ani, de prim-adjunct. Se strânge o putere formidabilă prin puterea informaţiei care se adună. Or, astfel de oameni la un moment dat trebuie să plece. Ai nevoie de altceva, proaspăt, pentru că ei pot şantaja. (…) Putem suspecta că ştiu destul de multe lucruri şi despre judecători şi despre procurori” a completat fostul președinte.

ANAF-ul (...) am avut încredere în ei şi au fost necinstiţi. (...) Cine crede că este construcţia ANAF să ştie tot ce se cheltuieşte cu cărţile de credit este copil. Nu, aceasta informaţie se va strânge într-un server al SRI şi vom avea sinteze ca să le adauge la dosarul cu informaţii. (…) Este o analiză. Inovaţia ANAF-ului este o încălcare grosolană, iar ANAF nici nu ar avea capacitate să proceseze aceste informaţii. Să fim clari. Oamenii ăştia s-au îmbolnăvit de putere. Nu este tipică ANAF, este ideea unei instituţii care vrea să supravegheze toate populaţia din România pentru putere” a comentat Traian Băsescu despre proiectul de hotărâre inițiat de Fisc.

Traian Băsecu: "Militez pentru schimbarea prim-adjuncților de la SRI și SIE"

Citeşte mai multe despre:   SRI,   SIE,   schimbare,   ANAF