Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu a transmis condoleanţe familiei românului ucis în Afganistan

Traian Băsescu a transmis condoleanţe familiei românului ucis în Afganistan

Un articol de: - 02 Apr 2011, 13:09
Traian Băsescu a transmis condoleanţe familiei românului ucis în Afganistan Foto: telegraph.co.uk Eveniment

Președintele Train Băsescu a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe familiei lui Filaret Moţco, cetăţeanul român ucis în Afganistan, adăugând că atacurile împotriva personalului ONU sunt inacceptabile şi că autorităţile afgane trebuie să ia măsuri pentru ca autorii să fie pedepsiți. "Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis sâmbătă, 2 aprilie, un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a unui cetăţean român, ca urmare a atacului asupra biroului Organizaţiei Naţiunilor Unite din Mazar-i-Sharif, Afganistan. «Am primit cu durere vestea încetării din viaţă a cetăţeanului român Filaret Moţco, funcţionar internaţional în cadrul biroului ONU (UNAMA) din nordul Afganistanului, ca urmare a atacului comis asupra biroului Naţiunilor Unite din Mazar-i-Sharif la data de 1 aprilie a.c.. Doresc să prezint, în nume personal şi în numele poporului român, sincere condoleanţe familiei îndoliate»", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei, citat de Mediafax.

Traian Băsescu a confirmat poziţia fermă a României de condamnare a actelor inumane generate de intoleranţă şi extremism, solicitând totodată autorităților afgane să ia măsuri pentru condamnarea autorilor crimelor petrecute la sediul ONU.

"În acelaşi timp, exprim solidaritatea poporului român faţă de celelalte state ai căror cetăţeni au căzut victime acestei tragedii şi reiterez poziţia fermă a României de condamnare a actelor inumane generate de intoleranţă şi extremism. Atacurile împotriva personalului ONU – care lucrează în sprijinul poporului afgan şi al păcii - sunt inacceptabile. Solicităm autorităţilor afgane să ia toate măsurile necesare pentru ca autorii acestor crime oribile să fie aduşi în faţa justiţiei şi condamnaţi pentru faptele lor", se arată în mesajul preşedintelui Băsescu.

Cetăţeanul român lucra în cadrul secției de Afaceri Politice a Biroului ONU din Mazar-I-Sharif.

Şapte angajaţi ai ONU şi cinci demonstranţi afgani au fost ucişi în atacul comis de manifestanţi împotriva birourilor ONU din Mazar-i-Sharif, aceștia protestând faţă de incendierea recentă a Coranului de către un pastor american.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   condoleante,   Afganistan,   manifestanti,   protestatari,   condamnare