Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu avea o soluție la problema maidanezilor încă 2001, perioadă în care se afla la Primăria Capitalei (VIDEO)

Traian Băsescu avea o soluție la problema maidanezilor încă 2001, perioadă în care se afla la Primăria Capitalei (VIDEO)

Un articol de: - 04 Sep 2013, 16:48
Traian Băsescu avea o soluție la problema maidanezilor încă 2001, perioadă în care se afla la Primăria Capitalei (VIDEO) Eveniment

Președintele Traian Băsescu susținea încă din perioada în care deținea funcția de primar al Capitalei că singura soluție viabilă în ce privește câinii vagabonzi este eutanasierea celor care nu sunt în grija nimănui.

”Am făcut ce trebuie. Eu am fost ales de cetățeni, iar în programul meu electoral am spus rezolvarea problemei câinilor în Capitală. Am constatat că parte din fundațiile care spun că iubesc câinii au făcut o batjocură la adresa banului public, asumându-și foarte mulți câini călora le-au dat drumul în stradă. În această situație, am aplicat prevederile din Legea 69 care îmi spun că sunt responsabil de ținerea sub control a animalelor în așa fel încât ele să nu se transforme într-un pericol pentru populație”, susținea Băsescu în acea perioadă. 

”Eu am constatat că din 2.000 și ceva de câini asumați de fundații,  2.000 s-au întors în stradă. Iar câinii au o mare problemă. Prin castrare, ei nu se diminuează pericolul pe care îl reprezintă pentru populație, ei pot ataca oricând, pot mușca”, explica acesta în perioada în care problema maidanezilor se afla direct în grija sa.

Președintele Băsescu a reiterat necesitatea unei soluții privind maidanezii, cerând Guvernului Ponta să emită o OUG prin care să stabilească "un termen scurt sau rezonabil" în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate. (Detalii AICI)

Eutanasierea maidanezilor, solutie propusa de Basescu inca din anul 2001
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Stiri Bucuresti,   Primarul Capitalei