Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu: Cota voluntară nu este o soluție. România nu uită că a fost tratată ca o țară de mâna a doua când a fost vorba de intrarea în spațiul Schengen (VIDEO)

Traian Băsescu: Cota voluntară nu este o soluție. România nu uită că a fost tratată ca o țară de mâna a doua când a fost vorba de intrarea în spațiul Schengen (VIDEO)

Un articol de: - 07 Sep 2015, 22:41
Traian Băsescu: Cota voluntară nu este o soluție. România nu uită că a fost tratată ca o țară de mâna a doua când a fost vorba de intrarea în spațiul Schengen (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat luni seară,  într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, dufizată la B1 TV, că nu este de acord cu proiectul care prevede cota voluntară în ceea ce privește rezolvarea crizei imigranților.

Totodată, fostul șef de stat a subliniat că România nu ar trebui să uite că a fost tratată, alături de Bulgaria, ca o țară de mână de doua atunci când a fost vorba de intrarea în spațiul Schengen. Băsescu a făcut referire cu precădere la reacția lui Frans Timmermans.

”Nu este o soluție și nu este o soluție în opinia mea (n.r. cota voluntară), cu atât mai mult cu cât abia țările Visegrad care sunt toate membre ale Spațiului Schengen (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia)”, a declarat Băsescu.

Fostul președinte spune că numărul de refugiați care ar veni în România ar fi mult mai mare față de numărul făcut public de Klaus Iohannis.

”Cred că România face o greșeală pentru că pe fond înseamnă că pe de o parte merge pe primirea de refugiați printr-o realocare a lor în spațiul UE.

În al doilea rând, eu m-aș fi bătut cu art 3. alin 4 din Constituție cu toată Uniunea Europeană pentru că dincolo de orice, aici discutăm de o relocare de populație.

Interpretarea art 3. alin 4 este pilonul de care România are nevoie să spună nu, România nu are nevoie de populație strămutată, asta într-o primă etapă.

În al doilea rând, indiferent cât s-ar supăra cineva, eu am fost șef al acestui stat și am învățat un lucru: statele nu uită. România nu poate să uite că a fost tratată împreună cu Bulgaria ca o țară de mâna a doua când a fost vorba de intrarea în SpațiulSschengen, iar una din emblemele este Timmermans, și acum cu un tupeu ieșit din comun acest olandez fost minsitru, ne cere solidaritate.

Cu cine solidaritate când România nu-i pregătită? România trebuie să joace fără menajamente această carte, este îndreptățită să o facă în timp ce acest prim vicepreședinte Timmermans spunea cât ar fi de umilitor să primească România în Spațiul Schengen”, a declarat Traian Băsescu în cadrul emisiunii moderată de Cătălin Striblea și Sabin Orcan.

Traian Băsescu: Cota voluntară nu este o soluție. România nu uită că a fost tratată ca o țară de mâna a doua când a fost vorba de intrarea în spațiul Schengen


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu