Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu, critici pentru șeful MAI: ”Internele nu sunt instituţie de spectacol! În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment național”

Traian Băsescu, critici pentru șeful MAI: ”Internele nu sunt instituţie de spectacol! În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment național”

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Aug 2020, 19:12
Traian Băsescu, critici pentru șeful MAI: ”Internele nu sunt instituţie de spectacol! În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment național” Foto: hepta.ro Eveniment

Fostul președinte Traian Băsescu îl critică pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru modul în care au fost gestionare efectivele Poliției și Jandarmeriei în contextul morții interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. Într-o potare pe Facebook, europarlamentarul PMP îl acuză pe șeful MAI că a transformat ministerul pe care îl conduce într-o ”instituție de spectacol”. Asta în condițiile în care în zilele în care aa avut loc priveghiul interlopului, polițiștii și jandarmii au împâzit zona locuinței acesteia unde se adunaseră sute de oameni. În plus, locul a fost supravegheat și din elicopter.

 

Traian Băsescu: ”Elicoptere, poliţie şi jandarmerie călare, sute de mascaţi au fost puşi să participle inutil la priveghiul interlopului înjunghiat”

 

”Internele nu sunt instituţie de spectacol! Avid de imagine cu orice preţ, Ministrul de Interne, numitul Marcel Vela, proaspăt adus de la primăria Caransebeş confundă poliţia comunitară cu Poliţia Naţională.

Ajuns la Bucureşti Marcel Vela a pus în mişcare resursele Poliţiei Naţionale şi ale Jandarmeriei crezând că asta îl ajută la repararea imaginii şifonate de eşecul pierderii controlului pandemiei de COVID – 19.

Elicoptere, poliţie şi jandarmerie călare, sute de mascaţi echipaţi de război au fost puşi să participle inutil la priveghiul interlopului înjunghiat pentru cămătărie.

Din păcate, chestorii şi generalii de la Interne n-au avut puterea să-i spună lui Vela că Ministerul de Interne nu este instituţie de spectacol nici pentru interlopi şi nici pentru populaţie”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

 

Băsescu: ”În regia lui Marcel Vela, moartea uni interlop a devenit eveniment național”

 A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

Europarlamentarul PMP este de părere că întreaga situația putea fi gestionată mult mai bine cu ajutorul câtorva ”ofiţeri de poliţie introduşi în mulţime”.

”Erau suficienţi câţiva ofiţeri de poliţie introduşi în mulţime şi pe lângă cei apropiaţi mortului pentru a sesiza imediat orice risc. S-ar fi evitat umilirea poliţiei şi a jandarmeriei puse să participe îndure cu stoicism priveghiul unui interlop. În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment național.

Oare de unde atâta tupeu la un vremelnic ministru?

PS - Vreau să cred că în seara aceasta nu va ieşi Marcel Vela îmbrăcat în "jacă" de aviator să ne spună că a avut informaţii că urma să fie o cuţităreală generală, drept pentru care a mobilizat puhoi de jandarmi, poliţişti şi mascaţi”, a mai precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, citici pentru șeful MAI: ”Internele nu sunt instituţie de spectacol! În regia lui Marcel Vela, moartea uni interlop a devenit eveniment național”

 

MAI: ”Colegii noștri au luat măsuri concrete de prevenire astfel încât astăzi să NU vorbim din nou de alte victime omenești”

 

În replică, MAI a transmis duminică, prin vocea purtătorului de cuvânt comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, că în ciuda criticilor apărute în spațiul public, efectivele MAI au demonstrat că pot gestiona în mod efectiv situația din teren și, ca atare, nu au fost înregistrate evenimente semnificative.

”Așa cum știți în ultimele zile în spațiul public structurile Ministerului Afacerilor Interne au fost ținta unor critici, multe persoane încercând să acrediteze ideea că lucrurile nu sunt eficient gestionate, iar polițiștii și jandarmii ar putea scăpa situația de sub control. (...)

Colegii noștri au luat măsuri concrete de prevenire astfel încât astăzi să NU vorbim din nou de alte victime omenești, scandaluri sau tulburare gravă a ordinii publice”, a declarat Monica Dajbog.

Florin Mototolea, cunoscut ca Emi Pian, a fost înmormântat duminică dimineață, la șase zile după ce a fost ucis în urma unui conflict izbucnit de la o partidă de barbut între clanurile de interlopi din București.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Marcel Vela,   Emi Pian