Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu, despre CORONAVIRUS: 'Va fi nenorocire. Sunt un om care a fost cu nava în carantină, știu ce înseamnă asta'

Traian Băsescu, despre CORONAVIRUS: 'Va fi nenorocire. Sunt un om care a fost cu nava în carantină, știu ce înseamnă asta'

Un articol de: Traian Avarvarei - 27 Feb 2020, 13:01
Eveniment

Autoritățile române nu vor face față unei epidemii de coronavirus, susține la RFI fostul președinte Traian Băsescu.

”Sunt un om care a fost cu nava în carantină, știu ce înseamnă asta”, spune eurodeputatul PMP.

”Pentru cazuri sporadice, sigur vom face față fără nici o problemă, dar dacă vom avea parte de epidemie, va fi nenorocire', adaugă fostul președinte.

Băsescu este de părere că autoritățile au mințit că au patru mii de locuri de cazare.

"Nu-i adevărat, s-au bazat pe cazarea la domiciliu, carantina la domiciliu. Ce instrucțiuni au emis ei pentru cei care sunt trimiși în carantină la domiciliu? Cine le ridică gunoiul, cine le face aprovizionarea? Este un paleativ sub care se ascund, raportând că au rezolvat problema. Până când nu ai rezolvate aceste probleme, nu poți să spui că ai trecut familii întregi, am înțeles, circa 4.000 de familii sunt în carantină la domiciliu. Unde sunt cei care le ridică gunoiul? Unde sunt instituțiile locale care le duc hrana acasă?”, spune el.

Întrebat dacă declarațiile sale nu vor produce panică și mai mare în rândul populației Băsescu spune că el nu toarnă ”deloc gaz pe foc, am spus și repet, ca să nu fie dubii".

"La cazuri individuale vor face față. La un caz de epidemie, pe care este clar că nu-l putem controla prin frontiere nu vom face față, pentru că după părerea mea și țineți cont că sunt un om care a fost cu nava în carantină, știu ce înseamnă o carantină, este o reacție a statului de protejare a propriilor lui cetățeni, prin impunerea unor măsuri extrem de severe pentru alții. Asta înseamnă că mergând pe aceste măsuri relaxate, cu carantină la domiciliu, nu vom avea succes. După părerea mea, trebuiau pregătite capacități de cazare. Sunt internate de școli, sunt școli, care sunt singurele care nu sunt infectate, că dacă-i duce prin spitalele care au infecții nozocomiale, n-am făcut nimic, se duc cu infecția asta și ies cu altele. Cred că nu se face ce trebuie”, conchide europarlamentarul PMP.