Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu, despre construirea moscheii la București: Cele existente sunt suficiente. Mulţi dintre musulmanii care vin peste noapte vin cu violenţa în sânge

Traian Băsescu, despre construirea moscheii la București: Cele existente sunt suficiente. Mulţi dintre musulmanii care vin peste noapte vin cu violenţa în sânge

Un articol de: - 01 Oct 2015, 14:20
Foto: rnews.ro Eveniment

Traian Băsescu readuce în discuție subiectul construirii unei moschei la București, pe un teren donat de Guvern statului turc.

Băsescu spune că a existat o discuție pe vremea când era șef al statului, dar nicidecum un document parafat, subliniind faptul că s-a vorbit despre o reciprocitate – România va construi în Istanbul o Biserică Ortodoxă, Turcia o moschee în Capitală, pe terenuri dcu suprafață similară.

Totodată, fostul șef al statului atarge atenția că discuțiile au degenerat, că Turcia nu a pus la dispoziția statului român terenul de mărime egală cu cel pe care guvernul nostru l-a dat în folosință lui Erdogan.

A fost o discuţie, nu un document parafat. De când s-a instalat Erdogan ca prim-ministru, dar discuţia a fost referitoare strict la reciprocitate. Vreau un teren egal, în inima Instanbului, unde să ridice România o biserică ortodoxă. Hai să vedem şi biserica ortodoxă. Aş vrea să văd Guvernul confirmând acest lucru. Eu ştiu cum este tratat patriarhul Constantinopolului la Instanbul. Stabilim câte turnuleţe vrei să aibă moscheea. Asta însemană că eu fac o biserică cu turla la 25 de m. Aceste lucruri sunt discutate la nivel de Guvern. Este parte a unui proces de islamizare. Terenul de la Instanbul nu a fost pus la dispoziţie”, a declarat Băsescu la Adevărul Live.

Referitor la teoria celor care susţin că ar trebui să acceptăm construirea moscheei pentru că avem prea multe lăcaşuri neautorizate, Băsescu este de părere că cele deja existente sunt suficiente și nu îndeamnă atragerea musulmanilor în țara noastră deoarece aceștia, spune fostul președinte, au “violența în sânge”.

Ştiu că sunt vreo două giamii în Bucureşti. La numărul de musulmani pe care îl avem, este suficient. Partea cu cimitirul, România a îndeplinit-o. Începuse discuţiile pentru un cimitir la Domneşti. Eu am fini musulmani. Eu nu vorbesc de musulmani integraţi. Diferenţa culturală între musulmanii care de generaţii sunt în România şi cei care vin peste noapte din Orient este enormă. Dacă autorităţile religioase musulmane îl vor pune sub control se înşeală. Probabil îi văd anual la Mecca. Ştiu cât de rigizi sunt. La ora de rugăciune abandonează tot. Mulţi dintre musulmanii care vin peste noapte vin cu violenţa în sânge. Cred că este o greşeală să construim o moschee de mare dimensiune”, mai spune Traian Băsescu.
 

 

Citeşte mai multe despre:   islamisti,   musulmani,   Traian Basescu,   moschee,   Biserica Ortodoxa Romana,   refugiati,   imigranti
 
Loading...