Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu, despre dosarul răpirii jurnaliștilor români: Rolul meu a fost să pun cap la cap toate serviciile. Desecretizarea ar confirma că reclamația e o prostie (VIDEO)

Traian Băsescu, despre dosarul răpirii jurnaliștilor români: Rolul meu a fost să pun cap la cap toate serviciile. Desecretizarea ar confirma că reclamația e o prostie (VIDEO)

Un articol de: - 07 Oct 2015, 09:26
Traian Băsescu, despre dosarul răpirii jurnaliștilor români: Rolul meu a fost să pun cap la cap toate serviciile. Desecretizarea ar confirma că reclamația e o prostie (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la ieșirea de la Judecătoria Sectorului 5 unde se judecă redeschiderea dosarul răpirii jurnaliștilor români, că nu el a deținut dosarul operațiunilor, rolul său fiind acela de a coordona instituțiile statului.

Fostul șef de stat nu a stat mult în faţa judecătorilor. Le-a cerut magistraţilor că dacă dosarul va fi redeschis, să fie audiat cât mai repede.

"Am cerut Parchetului General, în cazul în care va decide redschiderea dosarului, să mă audieze foarte rapid pentru că a trena în spațiul public astfel de suspiciuni este defavorabil, inclusiv pentru România. Să presupui că un șef de stat și-a însușit din banii alocați unei operațiuni în afara teritoriului național, este inadmisibil", a mai adăugat acesta.

"În declarația mea am spus că nu am secretizat nici măcar o foaie din dosarul din dosarul răpirii jurnaliștilot. Nu era treaba mea partea operativă. Rolul meu a fost să pun cap la cap toate serviciile, ale armetei, SRI și SIE, pentru a colecta informațiile și a face ca aceastea să lucreze în aceeași direcție. Nu eu am avut dosarul operațiunilor. El a avut cap de filă SIE", a declarat Băsescu.

Întrebat dacă ar avea vreun avantaj dacă dosarul ar fi desecretizat, fostul președinte a precizat că așa s-ar putea demonstra că reclamația împotriva sa nu este întemeiată.

"Categoric da, ar confirma că e o prostie reclamația lui Vadim Tudor", a adăugat fostul șef de stat.

Plângerea a fost depusă de Corneliu Vadim Tudor, care între timp a decedat. Vadim Tudor susținea că Traian Băsescu ș președintele PDL de la acea vreme,  Vasile Blaga și-ar fi însușit t 4 milioane de dolari din suma care ar fi fost plătită drept răscumpărare. Instanța supremă l-a scos în august pe Vasile Blaga din cauză, iar în ceea ce îl privește pe fostul președinte a trimis dosarul către Judecătoria Sectorului 5.

Traian Băsescu, despre dosarul răpirii jurnaliștilor români: Rolul meu a fost să pun cap la cap toate serviciile pentru a colecta informații

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu