Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu, despre posibilitatea izbucnirii unui conflict: "România nu este pregătită să fie un partener al aliaților săi într-un conflict cu Coreea, nu avem mijloace" (VIDEO)

Traian Băsescu, despre posibilitatea izbucnirii unui conflict: "România nu este pregătită să fie un partener al aliaților săi într-un conflict cu Coreea, nu avem mijloace" (VIDEO)

Un articol de: - 27 Apr 2017, 19:27
Eveniment

Traian Băsescu a vorbit într-o intervenție telefonică în emisiunea "Se întâmplă acum" despre posibilitatea unui conflict militar care să pornească în urma acțiunilor provocatoare ale Coreei de Nord și despre capacitatea armatei române să fie implicată.

"În momentul de față, România nu este pregătită să fie un partener al aliaților săi într-un eventual conflict cu Coreea. În primul rând nu avem mijloace să proiectăm forță, în al doilea mijloacele noastre tehnice sunt concepute pentru un război de apărare, aici.

Nu cred că cineva își pune problema ca România să participe cu forțe la un eventual conflict alături de aliați. Acolo lucrurile sunt extrem de complicate. În primul rând este veșnicul contencios din Marea Chinei pe disputa China- Japonia, disputa legată de pretențiile Coreei de a devenit o putere nucleară, îngrijorările Statelor Unite ca acest lucru să se întâmple și ale Japoniei și nu mai vorbit de Coreei de Sud este amenințată zilnic de liderii nesăbuiți ai Coreei de Sud", a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat de Tudor Barbu cum vede afirmația președintelui Donald Trump că "îi vrea capul" liderul nord-coreean Kim Jong-Un, fostul președinte a spus că este o greșeală să anunți așa ceva înainte sa faci.

"Cea mai mare greșeală este să anunți că vrei capul cuiva, ia-l fără să îl anunți dacă poți. Mai avem experiențe în Siria și care duc la prelungirea excesivă a conflictului de acolo de aia spun că e o greșeală să anunți așa ceva", consideră Băsescu.

Traian Băsescu, despre posibilitatea izbucnirii unui conflict: "România nu este pregătită să fie un partener al aliaților săi într-un conflict cu Coreea, nu avem mijloace"

 

 

Citeşte mai multe despre:   Coreea de Nord,   Traian Basescu,   armata,   Donald Trump
 
Loading...