Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu, despre prețul grâului: "Ori e o proastă guvernare, ori ministrul agriculturii a vrut să favorizeze achizitorii străini" (VIDEO)

Traian Băsescu, despre prețul grâului: "Ori e o proastă guvernare, ori ministrul agriculturii a vrut să favorizeze achizitorii străini" (VIDEO)

Un articol de: - 21 Aug 2013, 11:20
Traian Băsescu, despre prețul grâului: "Ori e o proastă guvernare, ori ministrul agriculturii a vrut să favorizeze achizitorii străini" (VIDEO) Eveniment

Președintele Traian Băsescu se află, miercuri, la Fundulea, pentru a participa la ”Ziua Cercetării Procera”. Aici, șeful statului a vorbit despre situația agricultorilor care sunt nevoiți să vândă mult mai ieftin producția de grâu din acest an.

Îmi e cunoscută marea problemă a agricultorilor: Agricultorii nu pot beneficia anul acesta de certificatele de depozit, lucru care îi obligă să vândă acum grâul la un preț mult mai mic. (...) Pare a fi un lucru de care să se ocupe puțin Consiliul Concurenței. Mă uitam la un lucru care aproape m-a revoltat. Am văzut achiziție de grâu cu 675 lei pe tonă, ceea ce înseamnă cam 147 euro pe tonă, vândută în Egipt cu 197 euro pe tonă. Oare această cartelizare nu ar trebui observată de guvern și Consiliul Concurenței?”, a subliniat Băsescu.

Potrivit președintelui, de vină pentru această situație este Executivul României.

Problema este legată până la urmă nu de cei care achiziționează. Dacă Guvernul ar fi făcut ce trebuie în favoarea agricultorilor ar fi fost cu totul alta capacitatea de negociere a producătorilor agricoli români dacă guvernul nu le-ar fi desființat certificatele de depozit. Guvernul neasigurând la fondul de garantare resursele necesare pt emiterea certificatelor de depozit i-a lăsatpe agricultorii români dezarmați în fața achizitorilor de producție agricolă. Eu ca om care privește cu atenție la acest sector găsesc două explicații: ori e proastă guvernare, ori ministrul agriculturii a vrut să favorizeze achizitorii străini de pe piața românească”, a precizat Traian Băsescu.

Cred că e o greșeală și îmi pare rău că trebuie să o spun public, guvernul român are o mare responsabilitate în sabotarea agricultorilor români”, a adăugat șeful statului.

Traian Băsescu: Guvernul, responsabil în sabotarea agricultorilor
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   ministrul Agriculturii