Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu: Domnule Grindeanu, mor copii, mor oameni. Omisiunea de a asigura vaccinurile pentru copii şi medicamentele pentru cei bolnavi de cancer este un abuz în serviciu

Traian Băsescu: Domnule Grindeanu, mor copii, mor oameni. Omisiunea de a asigura vaccinurile pentru copii şi medicamentele pentru cei bolnavi de cancer este un abuz în serviciu

Un articol de: - 29 Apr 2017, 13:49
Eveniment

Fostul președinte Traian Băsescu atrage atenția liderilor politici și nu numai asupra situației grave în care se află românii care au nevoie de vaccinuri pentru copiii lor sau a celor bolnavi de cancer care nu își mai găsesc medicamentele în țara noastră. 

Băsescu susține, într-o postare pe Facebook, că ”omisiunea de a asigura vaccinurile pentru copii şi medicamentele pentru cei bolnavi de cancer este un abuz în serviciu”. 

”Domnule Sorin Grindeanu, Domnule Augustin Lazăr, mor copii, mor, înainte de vreme, oameni bolnavi de cancer.
Oare s-a dezincriminat abuzul în serviciu?

„Dreptul la ocrotirea sănătăţii” este un drept fundamental, iar omisiunea de a asigura vaccinurile pentru copii şi medicamentele pentru cei bolnavi de cancer este un abuz în serviciu. Statul Român şi-a asumat, prin Constituţie, această responsabilitate.

1. Citez „Comisia de la Veneția consideră (că) prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu,....trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale,...șamd.“

2. Constituţia României, Capitolul II, Drepturi şi libertăţi fundamentale, Articolul 34 - Dreptul la ocrotirea sănătăţii.

3. CEDO - ARTICOLUL 7 
Alin 2. Prezentul articol nu va aduce atingere judecării şi pedepsirii unei persoane vinovate de o acţiune sau de o omisiune care, în momentul săvârşirii, era considerată infracţiune potrivit principiilor generale de drept recunoscute de naţiunile civilizate”, a scris Băsescu pe Facebook. 

Acesta mai atrage atenția că nimeni nu a fost acuzat însă până acum de abuz în serviciu pentru lipsa vaccinurilor sau a citostaticelor. 

”Cu toate acestea, nimeni nu este acuzat de abuz în serviciu pentru lipsa vaccinurilor pentru copii şi nici pentru lipsa din farmacii a citostaticelor de care depinde viaţa celor bolnavi de cancer. Totuşi, Domnule Grindeanu, mor copii, mor oameni.

Avem, în schimb, parte de declaraţii idioate ale lui Liviu Dragnea şi ale ministrului sănătăţii.

Sau, poate, abuzul în serviciu, ca sancţiune penală, este bun pentru vânătoarea selectivă şi nu prezintă niciun fel de interes a fi aplicat acolo unde chiar este cazul”, a mai scris Traian Băsescu. 
 

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Sorin Grindeanu,   Augustin Lazar,   vaccinuri,   medicamente
 
Loading...