Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu: FBI a asigurat o asistență tehnică extrem de utilă procurorilor, polițiștilor și ofițerilor SRI din România. Problema e că experiență americană a fost pusă în aplicare de români (VIDEO)

Traian Băsescu: FBI a asigurat o asistență tehnică extrem de utilă procurorilor, polițiștilor și ofițerilor SRI din România. Problema e că experiență americană a fost pusă în aplicare de români (VIDEO)

Un articol de: - 13 Apr 2018, 23:18
Traian Băsescu: FBI a asigurat o asistență tehnică extrem de utilă procurorilor, polițiștilor și ofițerilor SRI din România. Problema e că experiență americană a fost pusă în aplicare de români (VIDEO) Eveniment

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, vineri seară, în cadrul unei intervenții telefonice în cadrul emisiunii ”Actualitatea românească”, despre întâlnirea pe care a avut-o în anul 2006 cu directorul de atunci al FBI, Robert Mueller, în cadrul căriea s-a cerut asistență din partea SUA pentru legislația penală din România. 

Precizările fostului președinte vin în contextul în care, în cadrul emisiunii s-a discutat despre felul în care a pornit ideea protocoalelor dintre diverse instituții din România, iar în acest sens a fost prezentată o cablogramă WikiLeaks, scrisă de fostul ambasador al SUA în România, Nicholas Taubman. (Detalii AICI)

”Îmi aduc aminte perfect întâlnirea, cum îmi aduc aminte și întâlnirea cu directorul CIA și cu toți importanții demnitari americani. Nu îmi e rușine de conținutul cablogramei, dimpotrivă. România era la stadiul la care țara părea condusă de Vântu, de grupuri de interese, nu aveam capacitate de reacție, iar întâlnirea cu Mueller a fost o bună ocazie de a-i spune că avem nevoie de asistență să putem combate toate fenomenele pe care le-am menționat. 

Discuția cu Mueller a fost extrem de utilă pentru că omul s-a întors înapoi în Statele Unite și s-a ținut de cuvânt. FBI a asigurat o asistență tehnică extrem de utilă procurorilor, polițiștilor și ofițerilor SRI în combaterea acestor fenomene care țineau de obligația statului român. 

Nu îmi este rușine de discuția cu Mueller, ceea ce a transmis ambasadorul Taubman este perfect corect. Marea noastră problemă este că experiență americană a fost pusă în aplicare de români. (...)

Serviciile secrete, probabil și influențat de discuțiile pe care le-am avut cu directorul CIA, cu ambasadorul, cu vicepreședintele, cu președintele SUA, cu șeful Departamentului stat, i-au rugat pe britanici să le dea asistență în scrierea legilor securității naționale, asistență pe care am primit-o de la MI6, MI5.  Au fost depuse la Parlament în 2007. După ce au plecat experții britanici a intervenit și mânuța autohtonă și a mai strâmbat din ce era scris în proiecte”, a declarat Traian Băsescu. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de famile. I-a schimbat total viața

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   FBI