Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu, la Forul European al diplomației: România e percepută mai rău decât e în realitate (VIDEO)

Traian Băsescu, la Forul European al diplomației: România e percepută mai rău decât e în realitate (VIDEO)

Un articol de: - 16 Sep 2013, 09:46
Traian Băsescu, la Forul European al diplomației: România e percepută mai rău decât e în realitate (VIDEO) Eveniment

Trana Băsescu, aflat luni la forumul european al diplomației, a afirmat că România este percepută mai rău decât este în realitate.

Dincolo de acest tip de dezbatere speranța mea este că în urma acestui form va apărea necesitatea dezvoltării acestui departament. (...) Vă pot spune că a existat o încercare de a crea un astfel de departament la nivelul președinției după evenimentele de anul trecut din vară. Au eșuat din cauza ambițiilor și a confuziilor că acesta ar putea elimina Ministerul de Externe”, a declarat președintele.

Cu certitudine este o știință aceea de a te prezenta așa cum ești, de a face ca țara să fie recunoscută după câteva elemente care caracterizează națiunea română, în a face ca țara să fie respectată pentru ceea ce este, în a-și face un loc în ansamblul global prin caracteristicile sale”, a mai spus șeful statului.

Am convingerea că România e percepută mai rău decât este în realitate. Realitățile românești sunt mai bune decât descrierea pe care o avem în opinia publică europeană. România e o țară care are șanse de creștere economică dacă ar atrage fondurile europene. Are o istorie care merită respectată. E o țară extraordinar de frumoasă. E o țară cu oameni care în general sunt civilizați și educați. Despre noi se știu în Uniunea Europeană lucruri mult mai rele și mai puțin importate. Lumea nu poate fi păcălită și asta e o altă realitate. Vorbim de o țară care are de ce să fie mândră de ea și totuși nu reușește. Mi-am pus de multe ori întrebarea de ce nu reușim. Cred că răspunsul se află în ceea ce nu facem”, a precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, la Forul European al diplomației
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu