Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu: Mulți care au făcut delațiuni tardive au fost lăsați în pace. Imediat după ce ai luat sau dat mită te duci la procuror și spui că ai greșit, nu după 5 ani (VIDEO)

Traian Băsescu: Mulți care au făcut delațiuni tardive au fost lăsați în pace. Imediat după ce ai luat sau dat mită te duci la procuror și spui că ai greșit, nu după 5 ani (VIDEO)

Un articol de: - 06 Sep 2015, 19:40
Foto: B1 Tv Eveniment

Fostul președinte al României Traian Băsescu a declarat în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire și difuzată pe B1 TV, că mulți care au făcut delațiuni tartive au fost lăsați în pace.

"Povestitori din ăștia care au cătușele în față puțin sunt credibili. Suntem avertizați în privința denunțului, mă refer la studiul Greco care ne cere să respectăm convenția privind corupția. Acest studiu ne spune să analizăm și să revizuim caracterul cauzelor denunțătorului la dare și luate de mită

Nu când te-a chemat procurorul să îți aduci aminte fapte din urmă cu 5 ani, ci imediat după ce ai dat mită sau ai luat. Asta e traducerea regretului efectiv despre care spune raportul.

Mulți care au făcut delațiuni tardive au fost lăsați în pace și ne avertizează raportul. Și domnul acesta din cazul lui Oprescu nici el nu este în fața regretului efectiv. Justiția europeană nu tolerează așa ceva
", a explicat Traian Băsescu.

În ceea ce privește flagrantul în cazul lui Oprescu, Traian Băsescu a spus că nu mai e de discutat dacă acesta a existat.

"Dacă flagrantul a existat nu e de discutat, discutabile cu denunțurile la fapte din urmă cu 5 ani. Sau după ce i se pun cătușele în față, denunțătorului, abia atunci să își aducă aminte. Tipul acesta este periculos pentru justiție", a spus fostul președinte.

 


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu
 
Loading...