Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu: Natalitatea este una din marile probleme ale României. Studiile arată că până în 2030 vom rămâne doar 15 milioane (VIDEO)

Traian Băsescu: Natalitatea este una din marile probleme ale României. Studiile arată că până în 2030 vom rămâne doar 15 milioane (VIDEO)

Un articol de: - 05 Sep 2015, 12:57
Traian Băsescu: Natalitatea este una din marile probleme ale României. Studiile arată că până în 2030 vom rămâne doar 15 milioane (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Fostul președinte al României Traian Băsescu a declarat la școala de vară a Partidului Mișcarea Populară (PMP) care are loc la Mamaia, că una din prioritățile României - pe lângă unirea cu Republica Moldova, sănătatea și educația – este creșterea natalității.

Toate studiile, inclusiv studiile făcute de Comisia Prezidențială arată că în 2030 vom rămâne 15 milioane, cu o populație îmbătrânită. Eu mă bucur că fiicele mele mi-au dat trei nepoței, sper să vină și al patrulea ca să își facă datoria și față de țară nu doar față de bunicul.

Sunt convins că problema natalității nu stă doar în susținerea financiară pe care statul o acordă mamei care a născut.  Marea problemă este una care ține și de educație, și de capacitatea de a avea curaj să îți asumi viitorul”, a declarat fostul președinte.

Traian Băsescu atrage atenția asupra faptului că natalitatea este una dintre marile probleme ale României.

Trag un semnal de alarmă, natalitatea este una din marile probleme ale României. Riscul să facem erori ca acelea făcute de unele state la UE este major. Au suplinit nevoia de forță de muncă importând din colonii, fiind lejeri cu imigrația economică și acum constată că sunt pe cale să schimbe structura demografică și să introducă obiceiuri care sunt străine europeanului. Eu cred că România trebuie să fie foarte atentă”, a mai adăugat acesta.Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu