Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu: O problemă a justiției e legată de ofițerii acoperiți dintre judecători și procurori. Sunt șantajabili că au încălcat Constituția, la fel ca Ponta (VIDEO)

Traian Băsescu: O problemă a justiției e legată de ofițerii acoperiți dintre judecători și procurori. Sunt șantajabili că au încălcat Constituția, la fel ca Ponta (VIDEO)

Un articol de: - 06 Apr 2015, 20:49
Traian Băsescu: O problemă a justiției e legată de ofițerii acoperiți dintre judecători și procurori. Sunt șantajabili că au încălcat Constituția, la fel ca Ponta (VIDEO) Eveniment

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, invitat la B1Tv, că o altă problemă a sistemului de justiție o constituie ofițerii acoperiți din justiție.

Băsescu a declarat că aceștia, știind că au încălcat Constituția, sunt șantajabili, lucru care pune la îndoială onestitatea acestora în luarea unor decizii în sistemul justiției.

„O altă problemă a sistemului este legată de ofițerii acoperiți dintre judecători. Până în 2004, serviciile au considerat ca și acei procurori și judecători pot să încalce Constituția, care spun că magistrații nu pot fi ofițeri acoperiți, sunt unii care au fost. Acești oameni de teama faptului că au încălcat Constituția, teama pe care o are și Ponta, că s-a făcut ofițer acoperit când era procuror, acești oameni sunt șantajabili. Știți care a fost motivul pentru care am dat ordin să se scoată dosarele fostei securități? Acele dosare erau utilizate față de unii. Ce faci Gigel? Dosarul, îți aduci aminte? E la noi acum. De unii actuali din SRI. Cei care au fost acoperiți până în 2004, nu am o cifră, ei funcționează și în continuare. Aici iau declarația lui Maior de bună, pe mine nu m-a informat nimeni despre ofițerii acoperiți. Asta e o altă problemă, pentru că cel care l-a avut pe acoperitul din justiție poate primi telefon chiar de la ofițerul lui, cazul ăla se poate sau nu se poate? Ca în cazul lui Ponta cu Megapower. Am dreptul să judec. Eu am atenționat asupra acestor lucruri pentru că sistemul trebuie să știe că are niște probleme care trebuie rezolvate din interiorul sistemului”, a declarat Băsescu.

De asemnea, fostul șef al statului a afirmat că în acest caz un inculpat poate fi judecat tot de un procuror, având în vedere vulnerabilitățile acestuia.

„În primul rând, procurorii și judecătorii sunt tot români. Vi s-a părut că sunt marțieni? Nu. Sunt tot români, ca și ziariștii, ca și politicienii. Plecând de la această realitate, iar eu care știu realitățile sistemului, prea mulți procurori trecuți în judecători, se trezește inculpatul tot cu un procuror în fața lui (..) Dacă scoți dosarul meu că am fost turnător, n-are niciun efect, dar pentru un judecător care a fost ofițer acoperit, acel om a încălcat Constituția și te întrebi dacă poate rămâne judecător sau procuror. Iar el, de teama că dacă nu execută ce i se sugerează, se va afla istoria lui, va rămâne cu un semn de întrebare asupra onestității sale”, a continuat Băsescu.

Traian Băsescu: O problemă a sistemului sunt ofițerii acoperiți din justiție


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Justitie,   SRI,   procurori,   Victor Ponta