Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu: Observ o timorare a judecătorului în fața procurorului. Dumnezeul justiției este judecătorul! (VIDEO)

Traian Băsescu: Observ o timorare a judecătorului în fața procurorului. Dumnezeul justiției este judecătorul! (VIDEO)

Un articol de: - 05 Sep 2015, 13:45
Foto: B1 TV Eveniment

Fostul președinte al României Traian Băsescu a declarat la școala de vară a Partidului Mișcarea Populară (PMP) care are loc la Mamaia, că dumnezeul justiției este judecătorul, nu procurorul, iar acelora nu trebuie să le fie teamă de procurori.

Vreau să am satisfacția că ceea ce am costruit timp de 10 ani – instituții puternice , cu magistrați care își iau libertate atâta câtă vor -  se întâmplă și în continuare. Mi-aș dori ca magistrații să-și ia câte liberatate au nevoie.

Parcă observ o timorare a judecătorului în fața procurorului. Acest lucru nu trebuie să funcționeze. Pentru ca justiția să funcționeze corect avem nevoie de un singur dumnezeu al justiției, și acesta e judecătorul, nu procurorul. Procurorul este acuzatorul, avocatul este apărătorul, iar judecătorul este dumnezeu”, a spus fostul șef de stat.

Traian Băsescu a explicat că „omului trebuie, în primul rând, să îi respecți drepturile”.

Atunci când îl arestezi preventiv trebuie să fii convins că acel lucru trebuie să se întâmple.

Mulți dau vina pe Noul Cod Penal, iar eu vă spun că nu este adevărat.  Nu Noul Cod Penal este vinovat. Trebuie găsită o soluție corectă pentru ca instituțiile statului să nu se transforme în unele care să semene  cu unele din anii ’50”, a mai adăugat acesta.

 


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   judecator,   procuror
 
Loading...