Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu: ”Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată. Peste şase luni va fi prea târziu!”

Traian Băsescu: ”Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată. Peste şase luni va fi prea târziu!”

Un articol de: Traian Avarvarei - 07 Iun 2020, 14:06
Traian Băsescu: ”Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată. Peste şase luni va fi prea târziu!” Eveniment

Fostul președinte, Traian Băsescu, avertizează, într-un mesaj publicat duminică, pe Facebook, asupra faptului că parte dintre ”clanurile țigănești clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării”,  iar Poliția și Jandarmeria trebuie să intervină rapid și ”să neutralizeze fără menajamente” aceste grupări, ”folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor”. Altfel, atrage atenția europarlamentarul PMP, în câteva luni ar putea să ne fie frică să ieșim din case.

 

Traian Băsescu avertizează: Clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza să respecte legea

 ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

”Peste şase luni va fi prea târziu! Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care şi le-au auto-atribuit împingându-i la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă.

Grupările de spărgători profesionişti de locuinţe, specializate în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute, îşi fac tot mai simţită prezenţa prin creşterea rapidă a numărului de locuinţe jefuite.
Grupările de spărgători specializaţi în golirea bancomatelor, a caselor de bani de la sediul firmelor sau din magazine, se mişcă şi ei cu dezinvoltură pe meleagurile natale după ce s-au specializat în Europa.

Grupările ţigăneşti de tip mafiot, care încep să-şi împartă zonele în care percep taxă de protecţie de la comercianţi, îşi fac şi ele simţită prezenţa cu atât mai mult cu cât este în plină desfăşurare şi procesul de ocupare a zonelor în care vor acţiona reţelele de cerşetori.

Deşi există, încă nu a apărut ca fenomen continuu tâlhărirea bătrânilor, a femeilor şi a copiilor în plină zi pe stradă sau la poarta şcolii, dar nu suntem departe”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Totodată, fostul șef al statului subliniază că violența din spațiul public, care până acum câteva luni era „o raritate”, a devenit ”un fapt divers cotidian”, iar forțele de ordine nu acționează pentru că nu au informații. În plus, semnalează Traian Băsescu, ”cei 2500 poliţişti de proximitate nu au cum să acopere toată ţara, iar falnica şi bine plătita poliţie locală, raportează primarului despre gropile din asfalt şi ocoleşte cu mare grijă zonele mafiei ţigăneşti sau cartierele unde spargerile de locuinţe au devenit frecvente.

Iar peste toate, ori de câte ori în temperatura ridicată a unei intervenţii în forţă un jandarm sau un poliţist reacţionează mai bărbăteşte, să te ţii critici şi înfierări la adresa instituţiilor statului şi a oamenilor plătiţi să impună legea în stradă, dacă este nevoie făcând uz de forţă şi de armă”.

Traian Băsescu mai spune că de fiecare dată când vede un un poliţist sau un jandarm lovit de un infractor, are impresia că ”statul însuşi a primit un pumn în plină figură”.

„Societatea îi cere statului să răspundă proporțional la violenţa infractorului. Iar infractorul nu stă pe loc , pentru ca statul să-I răspundă proporțional. Ori mai loveşte odată, ori fuge şi lasă statul fără răspuns proporțional.

Oare grupările de crimă organizată acţionează proporțional cu puterea victimei de a se opune când cer taxă de protecţie sub ameninţare, când sparg şi jefuiesc locuinţe, când înşală şi şantajează tinere cărora le distrug viaţa forţându-le să se prostitueze, când tâlhăresc în plină stradă bătrâni sau femei care numai ce au scos banii de la bancă sau din bancomat, când ocupă fără aprobare spaţiul public pentru a-şi desfăşura reţelele de cerşetorie?

Nu mai avem prea mult timp. Poliţiile locale trebuie să devină un partener al Poliţiei Naţionale. Trebuie să transmită zilnic la Inspectoratele de Poliţie informaţii despre grupări infracţionale din comunitate, despre distribuitorii de droguri care circulă prin cartiere mai ceva ca poştaşii, trebuie să se implice în asigurarea siguranței cetăţeanului.

Dacă Ministerul de Interne va continua să rămână desprins de informaţia din teritoriu, în lipsa căreia nu poate acţiona, este posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă după căderea întunericului, sau să avem teamă a ne părăsi ziua locuinţa de frica spărgătorilor.

Dacă acum nu cerem şi nu lăsăm Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea şi ordinea publică în stradă, peste şase luni va fi prea târziu”, a mai scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu: ”Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată. Peste şase luni va fi prea târziu!”

 

Mai multe cazuri de violenă, înregistrate în ultimele luni, în România 

 

În ultimele două luni, în România au avut loc mai multe episoade violente. Asta deși cetățenii au fost sfătuiți să stea în case, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Chiar în perioada Paștelui, în cartierul Rahova din Capitală, zeci de oameni au făcut o petrecere în stradă. Scandalul a izbucnit pe fondul consumului de alcool, iar polițiștii care au intervenit la fața locului au fost nevoiți să tragă focuri de armă în plan vertical pentru a aplana scandalul. Ulterior, cinci persoane au fost arestate preventiv, printre acestea fiind  și Vasile Badea alias Spartacus Idolu Fetelor, cel care condus revolta împotriva Poliției.

Violențe au avut loc și în orașul brașovean Săcele, acolo unde mai multe familii s-au luat la bătaie cu furci, topoare și bâte, iar cineva chiar a vrut să intre cu mașina în rivali. Opt persoane au fost arestate preventiv.

Polițiștii au intervenit și în cartierul Mimiu de la marginea orașului Ploiești, unde au fost întâmpinați cu obiecte aruncate în direcția lor. 

Iar la Fetești, un scandal de pomină ai zbucnit între două familii de romi din cartierul Vlașca.

Iar la începutul lunii mai, un scandal de proporții între două clanuri de romi, în parcarea unui supermarket din Baia Mare. Răfuiala a început în parcarea magazinului, iar ulterior câteva persoane care aveau asupra lor săbii și cuțite au intrat în supermarket.

 

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu