Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu: Ponta e decis să pună presa sub control, codul insolvenței e discriminatoriu. Ne putem trezi că Ghiță și Voiculescu devin salvatorii TVR (VIDEO)

Traian Băsescu: Ponta e decis să pună presa sub control, codul insolvenței e discriminatoriu. Ne putem trezi că Ghiță și Voiculescu devin salvatorii TVR (VIDEO)

Un articol de: - 07 Oct 2013, 18:42
Traian Băsescu: Ponta e decis să pună presa sub control, codul insolvenței e discriminatoriu. Ne putem trezi că Ghiță și Voiculescu devin salvatorii TVR (VIDEO) Eveniment

Președintele Traian Băsescu a vorbit, luni, în cadrul unei conferințe de presă, despre ordonanța de urgență 91 din 2013 privind procedurile de prevenire a insolvenței.
Întreruperea emisiei aduce televiziunile în faliment.

Articolul 81 alineatul 3 e discriminatoriu categoric, vizează proceduri strict pentru audiovizual. Citez din Constituție, art. 16 al. 1: Cetățenii sunt egali în fața legii, fără privilegii și discriminări. În aceste televiziuni lucrează cetățeni”, a declarat șeful statului.

Întreruperea emisiei imediat ce se declanșează insolvența, inainte de validarea planului de reorganizare nu face decât să aducă structurile din audio-vizual în situația de faliment în mod direct. Aceste întreprinderi private trăiesc din publicitate în primul rând. Faptul că televiziunilor și radiourilor li se aplică un regim discriminatoriu, mă îndreptățește să spun că, spre deosebire de Năstase, care plătea presa, Ponta e la fel de hotărât să pună sub control presa, dar o face mult mai cinic și brutal. Nu are nicio explicație de ce aplică un regim discriminatoriu televiziunilor”, a afirmat Băsescu.

Nu vreau să pozez într-unul care se pupă cu televiziunile și radiourile. Am avut conflicte câte nu a avut probabil niciun politician. E un pas uriaș în afara liniilor democratice. E o acțiune nedemocratică ce va aduce mari deservicii României. Vă asigur că mai devreme sau mai târziu și structurile politice, și cele ce țin de organizațiile internaționale ale presei, vor reacționa extrem de viguros. Oricare dintre noi se poate supăra pe o televiziune și să se certe cu ea, dar las-o acolo, nu o închide, ca își revine ea, îți revii tu, până la urmă”, a rătat președintele.

Mi-aș permite o speculație. Nu știu dacă e așa sau nu. Am primit și azi declarația lui Ponta, să plăteasca banii înainte. Păi asta nu face nicio altă firmă. Dar mă duce cu gândul la altceva: nu cumva ținta este TVR? TVR e într-o situație extrem de dificilă financiar, înțeleg că a anagajat programe și investiții în mașini extrem de costisitoare, și mă tem că mâine-poimâine e în insolvență, nu are cum plăti, și o să vină poate cineva care are lichidități. Și cum există ori un Voiculescu ori un Ghiță care din contracte cu statul par a avea bani suficienți, ne trezim că vin salvatorii. Nu spun ca așa o sa fie, dar e un scenariu pe care ni-l putem imagina”, a explicat Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, articolul 81 este un articol care discriminează instituțiile audiovizuale.

Art. 83 al. 3 a e un articol care discriminează radiourile și televiziunile. Art. 348 al. 2 permite aplicarea retroactivă a noilor proceduri de insolvență. Sunt foarte multe firme în insolvență și nimeni nu stabilește cum se aplică retroactiv”, a mai spus președintele.

Se lasă posibilitatea ca discreționar Guvernul să acționeze pe o firmă sau alta, cum îi convine lui. Chiar dacă asta au avut în cap, e profund neconstituțional. Art. 15 al. 2 din Constituție spune clar că legea dispune numai pentru viitor, cu excepția legii penale sau contravenționale mai favorabile. Orice altă lege nu poate dispune decât pentru viitor”, a precizat Băsescu.

Art. 348 înfrânge aceste principii și permite retroactivarea. Dacă Avocatul Poporului nu ar fi atât de îndatoritor față de Guvern, cred că ar trebui să reacționeze. Până acum nu am vazut nicio reacție pe ordonanțele Guvernului, deși e singura instituție care le poate ataca. Sper să atace această ordonanță la CCR”, a subliniat șeful statului.

Băsescu: Ponta e decis să pună presa sub control
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu