Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu și Victor Ponta, la ceremoniile prilejuite de Ziua Armatei. Este prima participare comună la un eveniment de la începutul campaniei electorale (VIDEO)

Traian Băsescu și Victor Ponta, la ceremoniile prilejuite de Ziua Armatei. Este prima participare comună la un eveniment de la începutul campaniei electorale (VIDEO)

Un articol de: - 25 Oct 2014, 12:34
Traian Băsescu și Victor Ponta, la ceremoniile prilejuite de Ziua Armatei. Este prima participare comună la un eveniment de la începutul campaniei electorale (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, alături de mai mulţi miniştri, participă, sâmbătă, la Carei, la manifestările de Ziua Armatei Române. Acesta este prima participare comună a președintelui și a premierului la un eveniment de la începutul campaniei electorale. 

La ceremoniile de la Carei organizate de Ziua Armatei au ajuns, în jurul orei 11.00, premierul Victor Ponta, împreună cu mai mulţi miniştri, între care vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mircea Dușa, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, Nicolae Bănicioiu.

Ulterior, la ceremonie, care a început la ora 11.00, a ajuns şi preşedintele Traian Băsescu. Acesta a mers şi a dat mâna cu autorităţile locale prezente şi cu reprezentanţii Armatei, care i-au prezentat onorul, dar nu şi cu premierul Victor Ponta şi cu membrii Guvernului.

Sâmbătă se împlinesc 70 de ani de la momentul din 25 octombrie 1944, de la Carei, care a reprezentat ultima victorie a Armatei Române în lupta cu trupele ungaro-germane.

În discursul susținut cu ozaia ceremoniilor prilejuite de Ziua Armatei, președintele Traian Băsescu a vorbit despre jertfa militarilor români și a mulțumit Armatei Române pentru servirea interesului național.

”Ziua armatei înseamnă jertfa a peste 800.000 de militari români care au căzut la datorie, dispăruți sau răniți în cel de-al doilea Război mondial. Adesea am simțit un sentiment profund de mândrie și recunoștință în vizitele oficiale când în programul meu eau introduse vizite la cimitirele militarilor români din afara frontierelor. Sunt locuri în care armata româna și-a dat jertfa de sânge nu numai pentru propriul terotoriu, ci și pentru eliberarea Europei. Vorbim prea putin de prima parte a celui de-al doilea Război mondial. Acolo au căzut ostașii români care au executat ordinele politicienilor. Niciodată nimeni nu o să ma convingă că trecerea Prutului a fost o greșeală în istorie. Poate este discutabilă trecerea Nistrului. Teritoriul dintre Prut și Nistru a fost și este pâmânt românesc.”, a declarat Traian Băsescu.

”Vreau sa mulțumesc Armatei române pentru cum și-a făcut datoria în Irak, Afganistan, Balcani și în misiunile din Africa. Au fost momente de după începutul democrației de la 1989 încoace în care Armata română și-a dovedit capacitatea de a apăra intersele statului român și dincolo de frontierele țării. Astăzi, la zi de sărbătoare permiteți-mi, în calitate de comandat al Armatei române, să mulțumesc nu numai pentru ce a făcut in istorie, dar și pentru modul în care și-a îndeplinit misiunile în cei 10 ani de mandat pe care i-am avut ca președinte al Românaiei.Comandantul armatei va multumește.”, a încheiat șeful statului.

Traian Băsescu, la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Armatei


Și premierul Victor Ponta a susținut un discurs cu ocazia ceremoniilor de la Carei. Șeful Guvernului și-a exprimat recunoștința pentru faptul că Armata română a servit interesul național. 

”Îmi exprim respectul, recunoștința și sprijinul pentru Armata română care servește interesele naționale. În urmă cu 70 de ani Armata română a îndreptat ceea ce oameni politici, în mod nedrept au adus suferință României prin dictatul de la Viena când Transilvania a fost îndepărtată de la trupul țării și cred că e momentul în care trebuie să muțumim Armatei române și să ne angajăm ca niciodată asemenea tragedii nu vor mai fi permise în țara noastră.”, a declarat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta, la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Armatei


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Traian Basescu