Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian Băsescu: Un infractor strigă pe propria-i televiziune să iau mâna de pe Justiție. Așa își autodistruge România imaginea (VIDEO)

Traian Băsescu: Un infractor strigă pe propria-i televiziune să iau mâna de pe Justiție. Așa își autodistruge România imaginea (VIDEO)

Un articol de: - 16 Sep 2013, 11:28
Traian Băsescu: Un infractor strigă pe propria-i televiziune să iau mâna de pe Justiție. Așa își autodistruge România imaginea (VIDEO) Eveniment

Traian Băsescu a afirmat, luni, la Forumul European pentru Diplomație Publică, că România își autodistruge imaginea. Pentru a-și susține afirmațiile, președintele a vorbit despre ”un infractor” care strigă pe propria televiziune, cerându-i să ia mâna de pe Justiție.

"Rămâne această subliniere pe care o fac: de ce percepţia noastră e mai rea decât realităţile noastre? Şi poate că aici pot găsi mici explicaţii: în primul rând ne denigrăm propriile instituţii de dimineaţa până seara. Şi nu o fac oameni neinstruiţi, ci oameni cu responsabilităţi uriaşe. Vedem cum suntem supăraţi că o instituţie ca DNA sau completele de judecată anchetează, judecă, condamnă. Şi atunci spunem: «Persoana X e cea care a pus să mi se facă un dosar!». Când de fapt nu pune nimeni, pur şi simpu instituţii ale statului îşi fac treaba", a spus șeful statului.

Totodată, președintele a dat exemple de autodistrugere a imeginii României. Potrivit acestuia, cei din afara ţării nu au cum să creadă că instituţiile statului român, respectiv Justiţia, funcţionează independent, când din interiorul ţării se afirmă contrariul.

"Dar dacă noi propagăm această idee, cum să ne creadă cei din afară că Justiţia din România e independentă? Vedeam un inculpat care pe propria-i televiziune strigă prin clipuri: «Domnule Băsescu, ia mâna de pe Justiţie!». Şi el este un infractor, dar răspândeşte prin televizuni în mass-media ideea că Justiţia ţării e subordonată unui om. Şi cum să ne creadă atunci cei din afara noastră, chiar publicul românesc, că instituţiile statului legate de Justiţie funcţionează?", a arătat Băsescu.

Băsescu: Un infractor strigă pe propria-i televiziune să iau mâna de pe Justiție
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   televiziune