Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian și Maria Băsescu, la slujba religioasă de la Izvoru Mureșului: Președintele a primit cu lacrimi în ochi un tricolor

Traian și Maria Băsescu, la slujba religioasă de la Izvoru Mureșului: Președintele a primit cu lacrimi în ochi un tricolor

Un articol de: - 15 Aug 2013, 10:54
Traian și Maria Băsescu, la slujba religioasă de la Izvoru Mureșului: Președintele a primit cu lacrimi în ochi un tricolor Eveniment

Președintele Traian Băsescu participă joi, la slujba religioasă prilejuită de Hramul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului”, în județul Harghita, la Izvoru Mureșului.

Șeful statului este însoțit de soția sa, Maria Băsescu. Cei doi au fost primiți de maica stareță și au fost conduși în fața preoților pentru a asculta slujba oficiată de către Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, Ioan Selejean.

La ceremonia religioasă sunt prezenţi aproape o mie de oameni, unii dintre ei fiind îmbrăcaţi în costume populare.

La finalul slujbei, Traian și Maria Băsescu au primit câte un tricolor. Președintele a primit cu bucurie cadoul și a susținut un mic discurs. El le-a spus participanţilor cum admira în fiecare dimineaţă, când era pe mare, steagul românesc românesc arborat la catarg.

„Până să fiu om politic, nu am pus foarte mare preţ pe arborarea tricolorului pentru că în mintea mea am crezut că în primul rând tricolorul îl porţi în suflet. Dar 12 ani, îi spuneam la sfinţia sa părintele, în fiecare dimineaţă, la răsăritul soarelui, se ridica la catarg tricolorul. În fiecare seară, la apusul soarelui, de la catarg se cobora tricolorul. Şi în fiecare dimineaţă îmi aduceam aminte de un dascăl de prin Ardeal pe care l-am avut la Academia Navală (...) şi toate orele pe care le aveam cu acest dascăl, şi era în anii ’70, le făceam într-o sală unde era harta României Mari. Şi ne spunea profesorul: «Voi o să umblaţi în jurul lumii cu tricolorul la catarg, dar trebuie să ştiţi care este ţara voastră şi cum arăta atunci când s-a făcut Marea Unire». Era harta României Mari şi cele două lucruri esenţiale, ţara şi steagul, să le port în suflet, le-am învăţat de la un profesor ardelean", a spus preşedintele după ce a primit drapelul.

Traian Băsescu a primit un tricolor la Izvoru Mureșului
Embed:

De asemenea, în jurul orei 13.00, este anunţată participarea preşedintelui la Cea de-a III-a ediție a Festivalului Cântecului Popular Patriotic "La Oarba şi la Iernut", la Oarba de Mureș, judeţul Mureș.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis joi un mesaj cu prilejul sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului” și Zilei Marinei Române. 

Traian și Maria Băsescu, la Izvoru Mureșului, de Sfânta Maria
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   slujba,   Harghita