Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Traian și Maria Băsescu, la slujba religioasă de la Mănăstirea Prislop (VIDEO)

Traian și Maria Băsescu, la slujba religioasă de la Mănăstirea Prislop (VIDEO)

Un articol de: - 18 Aug 2013, 10:15
Traian și Maria Băsescu, la slujba religioasă de la Mănăstirea Prislop (VIDEO) Eveniment

Preşedintele Traian Băsescu a mers duminică dimineață la Mănăstirea Prislop din judeţul Maramureş. Şeful statului a participat împreună cu soţia sa, Maria Băsescu, la slujba religioasă.

După slujbă, președintele și soția sa s-au îndreptat către Festivalul de folclor "Hora la Prislop", care se desfăşoara anual în duminica de după Sfânta Maria, în localitatea maramureşeană Borşa. Zeci de mii de persoane participă în fiecare an la acest festival.

Pasul Prislop, situat la altitudinea de 1.413 metri, este una dintre cele mai înalte trecători din România, care leagă Maramureşul cu Moldova.

Hora de la Prislop este un festival interjudeţean care promovează datina, portul şi cântecul popular şi se desfăşoară anual în duminica de după Sfânta Maria. La festival participă ansambluri din Maramureş, Suceava şi Bistriţa-Năsăud, care încing o faimoasa horă. De asemenea, sunt gătite mâncăruri tradiţionale şi are loc un târg al meşterilor populari.

Ediţia la care au participat cele mai multe persoane a fost în anul 1973, când la "Hora la Prislop" se spune că ar fi fost prezenţi peste 50.000 de oameni. Anul acesta sunt aşteptate 20.000 de persoane.

Nu este pentru prima dată când Traian Băsescu vine la această sărbătoare. El a mai fost aici şi în 2009, dar şi anul trecut.

Băsescu, întâmpinat cu pâine și sare la Prislop
Embed:


Traian și Maria Băsescu, la Mănăstirea Prislop
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu