Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nababii de la Transgaz: Concedii de lux, servicii pentru 'gestionarea a crizelor în comunicarea internă' și alte cheltuieli aberante din banii statului

Nababii de la Transgaz: Concedii de lux, servicii pentru 'gestionarea a crizelor în comunicarea internă' și alte cheltuieli aberante din banii statului

Un articol de: Traian Avarvarei - 19 Mar 2020, 14:02
Nababii de la Transgaz: Concedii de lux, servicii pentru 'gestionarea a crizelor în comunicarea internă' și alte cheltuieli aberante din banii statului Eveniment

 Privilegii de milioane de euro pentru angajaţii Transgaz. O investigație realizată de Cetățeanul.net scoate la iveală neregului grave comise la societatea unde statul este acționar majoritar.

Indemnizațiile de concediu duble față de ceea ce prevede Codul Muncii și decontarea biletelor de vacanță pentru fiecare angajat sunt doar câteva dintre extravaganțele de la Transgaz.

S-au mai plătit bani grei și pentru servicii de gestionare a crizelor în comunicarea internă”, dar și pentru un studiu comparat asupra condiţiilor de remunerare pentru poziţii similare din companii ale statului.

Foto: Cetateanul.net

Potrivit sursei citate, la Transgaz se decontează vacanțele pentru fiecare angajat, dar și pentru membrii de familie. Astfel, nu contează unde călătoreau salariații, li se deconta 65% din prețul biletului.

În plus, se decontează și concediul pentru membrii familiei, în proporție de 50%’, scrie Cetateanul.net.

Mai mult, directorii aveau regim special. Pentru ei se deconta 80% din prețul vacanței plus biletul de avion, iar pentru familiile acestora decontarea se rididca la 60%. Sursele Cetateanul.net vorbesc de vacanțe de peste 10.000 de euro.

Și pentru că mai erau bani mulți de cheltuit, iar oamenii pare că nu s-au prea înțeles între ei, conducerea Transgaz a contractat o firmă din Cluj - REDHEAD CONSULT SRL Cluj-Napoca, administrată de Adrian Demian Groza - care să ofere „servicii de gestionare a crizelor în comunicarea internă” pentru suma de 9.600 de euro (fără TVA)Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

Foto: Cetateanul.net

Tot la capitoul cheltuieli aberante intră și ‘’studiul comparat privind condiţiile de remunerare a membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al SNTGN TRANSGAZ SA, a Directorului General şi a Directorului Financiar”.

După cum arată sursa citată, societatea TRANSEARCH INTERNATIONAL SRL, administrată de cetățeanul german Burghold Johannes Angelo, a primit de la Transgaz 14.000 de euro (fără TVA) pentru acest studiu care nu ajută pe nimeni.

Foto: Cetateanul.net

Transgaz este o companie deținută de către statul român prin Secretariatul General al Guvernului (58,51%) și de către alți acționari (41,49%), cu o capitalizare totală de aproape 1 miliard euro. 


 


 

Citeşte mai multe despre:   Transgaz