Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Trei angajați din Camera Deputaților și-au falsificat diploma de BAC pentru a beneficia de o mărire salarială și funcții mai bune

Trei angajați din Camera Deputaților și-au falsificat diploma de BAC pentru a beneficia de o mărire salarială și funcții mai bune

Un articol de: B1 TV - 04 Oct 2015, 12:02
Foto: stirideturnu.ro Eveniment

Trei angajați din Parlament au fost prinși că și-au falsificat diplomele de bacalaureat pentru a beneficia de lefuri mărite și de funcții mai bune. Astfel, în câțiva ani, cei trei au câștigat ilegal peste 100.000 de lei din bugetul de stat. Acum sunt verificați de organele de achetă penală și riscă până la trei ani de închisoare pentru fals și uz de fals. "A cerut celor din Ministerul Educaţiei să verifice acele 3 diplome şi într-adevăr s-au dovedit a fi diplome care nu sunt autentice. În acel moment am desfăcut efectiv contractele de muncă, conform Codului Muncii, pentru cei trei angajaţi şi am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5, pentru a se aplica şi sancţiunile legale din punct de vedere al Codului Penal", a spus Secretarul General-Adjunct al Camerei Deputaților, George Dumitrică.

Cei trei au recurs la acest gest pentru a putea primi câte cinci sute de lei în plus, în condiţiile în care salariul pentru care se încadrau fără diploma de bacalaureat era de 1.000 de lei. Şi au reuşit să beneficieze de aceşti bani în plus ani la rând.

"S-au angajat în Camera Deputaţilor undeva cu aproximativ 7-8 ani în urmă.",

Dumitrică mai spune că aceșita ”S-au angajat în Camera Deputaților acum 7-8 ani”. Secretarul General-Adjunct mai adaugă că un muncitor în Camera Deputaților are un salariul cuprins între 1.000 de lei și 1.500 de lei.

"Ei vin cu documentaţia şi ca oriunde, doar dacă există suspiciuni se verifică. Falsurile din câte am înţeles, erau foarte bine realizate şi nu îţi puteai da seama decât dacă le verificai la Ministerul Educaţiei", declară Dumitrică.

Cei trei sunt verificaţi acum de organele de anchetă penală.

Citeşte mai multe despre:   angajati,   Camera Deputatilor
 
Loading...