Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Trei localități din Giurgiu sunt afectate de inundații

Trei localități din Giurgiu sunt afectate de inundații

Un articol de: - 07 Dec 2014, 14:30
Trei localități din Giurgiu sunt afectate de inundații Foto: evz.ro Eveniment
Trei localități din județul Giurgiu sunt deja afectate de inundații. Este vorba despre Vânătorii Mici, Iepurești și Bucșani, informează Mediafax.

De asemenea peste o sută de hectare de pășune, zeci de hectare de teren, dar și drumuri au fost inundate după ce apele râurilor Neajlov și Dâmbovnic s-au revărsat în urma ploilor torențiale.

Conform unui bilanț dat publicității duminică de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, în localitățile Vânătorii Mici, Iepurești și Bucșani au fost afectate de inundații 118 hectare de pășune, 35 hectare de terenuri agricole, trei livezi și grădini, o curte și două podețe care fac legătura cu exploatații agricole. De asemenea, apele s-au revărsat pe două drumuri comunale din localitățile Iepurești, Chirculești și Poarta Luncii, însă cele două tronsoane sunt circulabile.

Cea mai afectată de inundații este comuna Bucșani, unde s-au revărsat atât apele Neajlovului, cât și cele ale râului Dâmbovnic, inundând o sută de hectare de pășuni și terenuri agricole.

Potrivit autorităților locale, nu a fost necesară evacuarea localnicilor sau a bunurilor acestora.

Judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu vor fi, în intervalul duminică, ora 22.00 - marţi, ora 14.00, sub cod portocaliu de inundaţii, potrivit unei avertizări ce vizează râul Neajlov, sectorul Moara din Groapă - Vadu Lat.