Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Trei spitale din București intră într-un studiu al OMS privind găsirea celui mai eficient tratament pentru coronavirus. Programul, coordonat la nivelul României de Alexandru Rafila

Trei spitale din București intră într-un studiu al OMS privind găsirea celui mai eficient tratament pentru coronavirus. Programul, coordonat la nivelul României de Alexandru Rafila

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Iun 2020, 22:37
Trei spitale din București intră într-un studiu al OMS privind găsirea celui mai eficient tratament pentru coronavirus. Programul, coordonat la nivelul României de Alexandru Rafila Foto: Hepta - Zuma Press / Serhii Hudak Eveniment

Spitalul Militar ”Carol Davila” a anunțat că intră în studiul clinic “Solidarity”, desfășurat de Organizația Mondială a Sănătății în peste 40 de țări. Au mai fost cooptate, de asemenea, Institutul ”Matei Balș” și Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București. La nivelul României, proiectul este coordonat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, care este și membru al Comitetului Executiv al OMS. Scopul este găsirea, în cel mai scurt timp posibil, a unui tratament pentru coronavirus.

 

Spitalul Militar ”Carol Davila” anunță intrarea într-un studiu OMS privind identificarea celui mai bun tratament pentru COVID-19, alături de alte două unități medicale din București

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Vineri, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” a anunțat că intră în studiul clinic ”Solidarity”, alături de Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balș” și Spitalul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, din București.
Studiul este desfășurat de Organizația Mondială a Sănătății în peste 40 de țări și are drept scop găsirea, în cel mai scurt timp, al unui tratament pentru coronavirus. La nivelul României, coordonator va fi profesorul Alexandru Rafila, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti și membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

La nivelul Spitalului Militar ”Carol Davila”, coordonatorul studiului este colonelul medic șef de lucrări dr. Ion Ștefan, șeful Secției Clinice Boli infecțioase. La proiect vor lua parte echipe formate din specialiști în boli infecțioase și medici rezidenți de aceeași specialitate.

„”Solidarity” este un studiu randomizat (alegerea pacienților este una aleatorie) ce constă în aplicarea, pentru comparație, a patru scheme terapeutice care au mai fost utilizate până în prezent, scheme care s-au dovedit sigure și eficiente în cazul celor mai mulți pacienți diagnosticați cu boala COVID-19. Criteriile de includere și excludere a pacienților care vor fi incluși în acest program țin de vârstă, patologii asociate și comorbidități. Scopul studiului este de a identifica, în cel mai scurt timp posibil, cel mai bun răspuns al subiecților la una dintre cele patru scheme de tratament, astfel încât să poată fi implementat, la nivel internațional, în tratamentul specific al acestei patologii”, a anunțat Spitalul Militar, într-o postare pe Facebook.

Unitatea medicală ține să precizeze că toți pacienții care vor participa la acest studiu o vor face în deplină cunoștință de cauză și doar după ce și-au dat consimțământul.

 

Cele mai recente date privind evoluția pandemiei de coronavirus

 

De la izbucnirea crizei COVID-19 și până în prezent, au fost depistați pozitiv peste 6,7 milioane de oameni din 213 țări și teritorii. Dintre aceștia, peste 3,3 milioane deja s-au vindecat, dar circa 395.600 au decedat și alți peste 53.500 sunt în stare gravă.

Epicentrul pandemiei este SUA, cu peste 1,9 milioane de îmbolnăviri și peste 110.800 de decese. Aici, 715.500 oameni s-au vindecat.

Și, când multe țări au reușit să limiteze răspândirea virusului, luând ușor-ușor decizii de relaxare a restricțiilor, Brazilia pare să fi scăpat boala de sub control. A ajuns astfel pe locul doi în acest clasament sumbru, cu aproape 630.700 de persoane confirmate, din care circa 34.600 au decedat, iar peste 8.300 sunt în stare gravă. Circa 288.600 s-au vindecat.

A treia cea mai afectată țară este Rusia, cu aproape 450.000 de infectări. Aici se remarcă un număr suspect de mic de decese în comparație cu îmbolnăvirile raportate - 5.528. Există suspiciuni că, așa cum a precedat China, și Rusia prezintă date trunchiate.

În România, bilanțul epidemiei a ajuns la 20.103 contaminări. 14.145 de persoane s-au vindecat, dar 1.316 au murit.

În acest context, există temerea că va izbucni un nou val de infectări, dar nu se știe sigur dacă acest lucru se va întâmpla și nici când.