Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tribunalul Bucureşti a motivat arestarea lui Omar Hayssam: Sirianul putea să influenţeze inculpaţii în dosarul în care este acuzat de delapidare

Tribunalul Bucureşti a motivat arestarea lui Omar Hayssam: Sirianul putea să influenţeze inculpaţii în dosarul în care este acuzat de delapidare

Un articol de: B1 TV - 08 Aug 2013, 16:29
Tribunalul Bucureşti a motivat arestarea lui Omar Hayssam: Sirianul putea să influenţeze inculpaţii în dosarul în care este acuzat de delapidare Eveniment

Tribunalul Bucureşti a motivat arestarea sirianului Omar Hayssam în dosarul Bucovina. Magistraţii precizează că acesta putea să influenţeze inculpaţii implicaţi în dosarul de înşelăciune şi delapidare în care este judecat, fiind considerat un pericol social.

În plus, magistraţii precizează că sirianul încerca mereu să scape de dosarele penale în care era judecat.

Magistraţii au arătat că pe numele lui Hayssam trebuie emis un nou mandat de arestare preventivă deoarece sirianul ar putea influenţa ceilalţi inculpaţi din dosarul Bucovina, dosar în care este cercetat pentru delapidare.

Pe lângă un astfel de risc, cu efecte evidente asupra bunei desfăşurări a procesului penal, instanţa apreciază că actele dosarului relevă şi riscul ca inculpatul să încerce să îi determine pe ceilalţi inculpaţi să dea declaraţii de natură a disculpa.

Judecătorii au mai arătat că sirianul s-a prezentat în faţa instanţei doar obligat de împrejurări.

Instanţa reţine că prin atitudinea adoptată şi acţiunile întreprinse, inculpatul Omar Hayssam a vizat sustragerea de la urmărire penală şi chiar de la judecată, prezenţa sa la acest moment nefiind una voluntară.

Pe 2 august, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă nu doar a lui Omar Haxssam ci şi a fratelui acestuia, Mohamad Omar- inculpat şi el în dosar.

Decizia Tribunalului a fost atacată doar de avocatul lui Mohamad Omar, acesta din urmă fiind dat în urmărire generală.

Citeşte mai multe despre:   Omar Hayssam,   arest,   motivare,   Tribunalul Bucuresti