Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tribunalul București a suspendat detașarea comisarului Radu Gavriș la Poliția Harghita

Tribunalul București a suspendat detașarea comisarului Radu Gavriș la Poliția Harghita

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Sep 2020, 19:34
Tribunalul București a suspendat detașarea comisarului Radu Gavriș la Poliția Harghita foto: Pixabay Eveniment

Tribunalul București a suspendat, miercuri, decizia privind detașarea adjunctului șefului Poliției Capitalei, comisarul Radu Gavriș, la Poliția Județeană Harghita pe o perioadă de șase luni. Hotărârea respectivă fusese luată de Liviu Vasilescu, cu puțin timp înainte ca acesta să demisioneze de la șefia Poliției Române.

Decizia privind detașarea comisarului Radu Gavriș la Poliția Harghita, suspendată de Tribunalul București

 

Radu Gavriș a atacat decizia de detașare în instanță, iar judecătorii i-au dat câștig de cauză.

„Admite cererea. Suspendă executarea Dispoziţiei Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 6.883/01.09.2020, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul către reclamant la plata sumei de 5.117 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 30.09.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei", se arată în hotărârea instanţei, potrivit Agerpres.

Radu Gavriș a fost detașat la Poliția Județeană Harghita în 1 septembrie.

„Cu data de 1 septembrie 2020, prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisarul-șef de poliție Viorel Mihăiță, director al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, a fost numit, la cerere, să îndeplinească atribuțiile funcției de director al Direcției Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative. Cu aceeași dată, prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisarul-șef de poliție Gavriș Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost detașat să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, pe o perioadă de 6 luni. Atribuțiile sale în cadrul unității teritoriale vor fi pe linie de investigații criminale”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În debutul anului 2018, fostul ministru de Interne Carmen Dan îi cerea comisarului Radu Gavriș „să facă un pas în spate”, după ce acesta declarase într-un interviu că modificarea Codului penal va duce la situaţii revoltătoare: un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori.

Citeşte mai multe despre:   Radu Gavris