Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tribunalul București amână din nou decizia în dosarul Rompetrol: Sentința se va pronunța pe 28 august

Tribunalul București amână din nou decizia în dosarul Rompetrol: Sentința se va pronunța pe 28 august

Un articol de: - 20 Aug 2012, 14:00
Foto: puterea.ro Eveniment

Luni, Tribunalul București a amânat din nou decizia în dosarul Rompetrol, în care sunt acuzate 12 persoane. Printre acestea se află Dinu Patriciu, Sorin Roșca Stănescu, Sorin Pantiș și Gabriela Anghelache.

Mai întâi, se stabilise că decizia se va pronunța pe 2 august, după ce judecarea dosarului s-a încheiat pe 18 iulie. Pe 2 august, însă, judecătorii au decis să amâne pronunțarea sentinței până luni, 20 august, relatează Mediafax. Iar luni, aceștia au amânat pentru a doua oară decizia, afirmând că noul termen până la care trebuie săse pronunțe este 28 august.

La ultimul termen de judecată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a cerut ca Dinu Patriciu și Alexandru Bucșă săfie condamnați la 20 de ani de închisoare, aceasta reprezentând pedeapsa maximă pentru infracțiunile de care sunt ei acuzați.

Mai exact, Patriciu este acuzat în acest dosar de delapidare, spălare de bani, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, dezvăluire de informații privilegiate, inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, printre altele. Iar Bucșă este acuzat de complicitate la delapidare, complicitate la spălarea de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În cazul celorlalți zece acuzați, procurorii au cerut ca instanța să se orienteze către pedeapsa minimă cu executare, adică zece ani de închisoare.

Activitatea infracțională a inculpaților a fost analizată sub două aspecte: creanța Libia și manipularea pieței de capital.

 
Loading...