Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tribunalul București: Nicușor Constantinescu a sfidat organele judiciare și a încălcat obligațiile legale

Tribunalul București: Nicușor Constantinescu a sfidat organele judiciare și a încălcat obligațiile legale

Un articol de: - 20 Noi 2014, 23:35
Tribunalul București: Nicușor Constantinescu a sfidat organele judiciare și a încălcat obligațiile legale Eveniment

Tribunalul Bucureşti arată, în motivarea deciziei de confirmare a mandatului de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, că preşedintele suspendat al CJ Constanţa nu a făcut altceva decât să sfideze constant organele judiciare şi să încalce cu rea-credinţă obligaţiile impuse de lege, relatează Mediafax.

"Reaua-credinţă de care a dat dovadă inculpatul în încălcarea obligaţiilor impuse în sarcina sa reiese, fără îndoială, din atitudinea acestuia, inculpatul nefăcând nimic altceva decât să sfideze constant organele judiciare, înţelegând să încalce în mod flagrant obligaţiile impuse în sarcina sa, fără nicio justificare", arată judecătorul de la Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei.

În documentul citat se mai arată că probele strânse la dosare oferă motive suficiente pentru a considera drept plauzibil riscul ca Nicuşor Constantinescu să fugă sau să împiedice administrarea justiţiei, risc ce reiese din modul în care s-a purtat.

"Modalitatea de comitere a presupuselor infracţiuni pentru care este cercetat inculpatul, dar şi conduita sa procesuală denotă o anumită înclinaţie a inculpatului spre ignorarea normelor de drept", subliniază magistratul.

Referitor la starea de sănătate a inculpatului, "fără a nega gravitatea bolii de care suferă inculpatul, aspect atestat de înscrisuri medicale", instanţa arată că este evident faptul că "aceasta nu a constituit un impediment în adoptarea de către Constantinescu a unei conduite de sustragere de la judecată.

Tribunalul Bucureşti a confirmat, în 6 noiembrie, mandatul de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, el fiind dus în arest.

Nicuşor Constantinescu, care revenise în aceeaşi zi în ţară, a fost dus de la Aeroportul Henri Coandă la Tribunalul Bucureşti, unde un judecător de drepturi şi libertăţi a decis confirmarea mandatului de arestare emis pe numele acestuia în iulie.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa a revenit în ţară cu o cursă de la Istanbul, fiind preluat imediat de poliţişti.

Nicuşor Constantinescu a fost reţinut, în 4 noiembrie, de autorităţile din Turcia, după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat.

Citeşte mai multe despre:   Tribunalul Bucuresti ,   nicusor constantinescu