Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tribunalul Bucureşti: PSD trebuie să spună cât a cheltuit pentru mega-mitingul din 9 iunie - 'Cât au costat transport, pacheţelele, apa și distracția pentru participanți'

Tribunalul Bucureşti: PSD trebuie să spună cât a cheltuit pentru mega-mitingul din 9 iunie - 'Cât au costat transport, pacheţelele, apa și distracția pentru participanți'

Un articol de: - 06 Dec 2018, 16:39
Eveniment

PSD trebuie să dezvăluie cât a cheltuit pentru organizarea mega-mitingului din 9 iunie. Judecătorii Tribunalului București au luat decizia după o solicitare a jurnalistului Ovidiu Vanghele, fondatorul Centrului de Investigații Media.

Vanghele a povestit pe Facebook, săptămâna trecută, cum a solicitat PSD, în baza legi, să spună "cât a costat mitingul (transport, pachetele, apă și distracție pentru participanți)".

Amintim că mitingul a fost organizat ca răspuns la protestele #rezist.

"Cand esti #pesede si esti mizerabil si ai minciuna in ADN (capitolul 2745284):

In ziua de 11 iunie curent, la doua zile dupa marele miting al tricourilor albe organizat de #pesedea, am trimis o cerere pe L544/2001 catre partid. Voiam sa stiu, in principiu, cat a costat mitingul (transport, pachetele, apa si distractie pentru participanti, care s-au uitat pe ecranele mari din piata la finala Roland Garros castigata de Simona Halep, intre altele).

Desi ceream explicit in solicitare sa-mi dea numar de inregistrare, abia doua zile mai tarziu, deci in 13 iulie - si dupa ce am sunat personal sa le spun sa citeasca cererea si sa respecte legea! - mi-au dat in scarba un mail de jumatate de rand in care-mi spuneau ca au inregistrat cererea in ziua de 11. In fine, nu ne luam dintr-atat...

Legea spune asa: ca in cel mult cinci zile de la primirea cererii, entitatea petitionata e obligata sa raspunda ca nu furnizeaza datele cerute (si, fireste, motivul pentru care nu o face). Nu era cazul, caci am cerut legal ce-am cerut, deci nu au facut-o.

Apoi legea spune ca, in termen de zece zile de la primirea cererii, entitatea petitionata trebuie sa raspunda sau sa-i comunice petentului, in scris, ca are nevoie de pana la 30 de zile sa adune datele pentru a raspunde. Acest termen de 30 de zile este, practic, ultimativ.

Nu mi-au dat mail sa-mi spuna ca au nevoie de mai mult timp.

Am asteptat.

In a 32-a zi de la depunerea cererii, le-am trimis o reclamatie administrativa in care le spuneam ca au iesit din termen si ca astept raspunsul, in lipsa lui anuntandu-i ca ma voi duce la instanta.

A doua zi, in a 33-a zi de la momentul la care le-am cerut informatiile, au raspuns la misto. Ca sa ma uit in Monitorul Oficial la anu’, ceva de genu’.

Si-asa am ajuns, cu sprijinul Eleninei Nicuț, sa dau in judecata pesedeaua. Pentru ca nu a respectat art. 7 din legea 544/2001 in ceea ce priveste termenele si pt ca raspunsul, desi tardiv, nu contine datele cerute. Cererea de chemare in judecata depusa la instanta este datata 13 august.

Azi ne-am judecat.

Ce credeti voi ca a cerut #pesedeaua?

Cu un nivel ingrijorator - aproape ilegal, dac-ar exista o cantitate acceptata - de ursarie, pesedeaua vine si spune ca am depus tardiv actiunea! Si pe ce se bazeaza? Pe faptul ca nu i-am dat in judecata ca n-au raspuns in termen de 10 de zile. )))) Desi, daca vorbim despre termenul asta de zece zile, ei sint cei care nu au respectat legea, pentru ca nu mi-au comunicat in scris ca au nevoie de pana la 30 de zile!!!

Deci cum? Propria lor culpa, propria lor nerespectare a legii, imi este imputata mie, ala care-am cerut! Asa ceva?!?! Cat de bagabont, de pungaș să și fii?!?!?! Ursarie!!

Pai daca era tardiv de ce-ati mai raspuns, ursarilor, dupa ce v-am facut plangere administrativa?

Fireste ca, desi a venit acel raspuns - complet p-alaturi si tardiv - noi am calculat termenul corect de sesizare a instantei: 30 de zile de la expirarea termenului de 30 de zile pe care-l aveau, ultimativ, la dispozitie pentru a raspunde solicitarii mele. Zile calculate in baza legii contenciosului administrativ. Si ca ne incadram in el (faceti calculele fara prima si ultima zi, in fiecare dintre cele doua perioade de 30 de zile, plus ca termenul-limita e intr-o duminica, deci se prelungeste pana luni).

Pe fond, avocatul #pesedeului a incercat sa spuna ca ce am facut eu e “abuz de drept”. “Ce-ar fi daca ar veni 100.000 de oameni sa ceara informatii detaliate?”, a spus omul (citez din memorie). “S-ar bloca institutiile!”, a continuat el, in timp ce eu cadeam de pe bancuta. ))))))

Fireste ca Elenina a explicat clar judecatorului ca 1. sintem in termen, si 2. ca #pesedeu e pă speiș daca spune ca nu e ilegal sa cer chestii, da’ nu e frumos. (Fireste, nu asa, mai frumos, cum stie ea.)

Noi zicem ca avem dreptate si ca o sa castigam acest proces.

Si, fireste, dupa ce castigam mergem cu #jandarmeria peste #pesedeauacearea, sa-mi arate pe ce a dat banii", a scris Vanghele pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Ovidiu Vanghele
 
 
 
Loading...