Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tribunalul București va judeca pe 20 octombrie cererea lui Oprescu de înlocuire a arestului preventiv

Tribunalul București va judeca pe 20 octombrie cererea lui Oprescu de înlocuire a arestului preventiv

Un articol de: - 15 Oct 2015, 17:36
Tribunalul București va judeca pe 20 octombrie cererea lui Oprescu de înlocuire a arestului preventiv Foto: bucurestifm.ro Eveniment

Cererea formulată de Sorin Oprescu de a-i fi înlocuită măsura arestului preventiv se va judeca la Tribunalul București pe 20 octombrie, informează Agerpres.

În 9 octombrie, Curtea de Apel București a decis ca Sorin Oprescu să rămână în continuare în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Magistrații au respins contestația lui Sorin Oprescu la decizia Tribunalului București prin care i-a fost prelungită arestarea preventivă cu 30 de zile, decizia fiind definitivă.
primarul suspendat al Capitalei se află în arest preventiv din 7 septembrie.

Procurorii DNA susțin că, în perioada 2013-2015, acesta a aderat la un grup infracțional care a creat în București un sistem prin care operatorii economici puteau primi contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului doar dacă dădeau o parte din profitul brut realizat prin execuția acestora unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și să dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar", preciza DNA.

Oprescu a primit pe 5 septembrie suma de 25.000 de euro, în locuința sa, de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești. Potrivit DNA, suma ar proveni din acte de corupție.

Citeşte mai multe despre:   Oprescu,   arest preventiv,   Tribunalul Bucuresti