Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Trupul neînsufleţit al lui Filaret Moţco va fi adus în ţară vineri

Trupul neînsufleţit al lui Filaret Moţco va fi adus în ţară vineri

Un articol de: - 07 Apr 2011, 15:52
Trupul neînsufleţit al lui Filaret Moţco va fi adus în ţară vineri Foto: news.corect.com Eveniment

Corpul neînsufleţit al lui Filaret Moţco, românul care a murit în urma evenimentului de la Centrul ONU de la Mazar-i-Sharif, în Afganistan, va fi adus în România, vineri, la ora 8:10, notează Agerpres.

O aeronavă TAROM va aduce corpul neînsufleţit al românului pe Aeroportul militar Otopeni, după care va fi organizată o ceremonie militară organizată de către Ministerul Apărării Naţionale.

"După efectuarea operaţiunilor specifice de trecere a frontierei va fi organizată de către MApN o ceremonie militară la Aeroportul militar Otopeni, urmată de un moment în care cunoscuţii şi prietenii apropiaţi vor putea să prezinte un ultim omagiu. Va fi transportat cu o aeronavă militară către Suceava, de unde va fi preluat pentru ultimul drum spre Izvoarele Sucevei de către o unitate specializată a MApN. Pe tot parcursul drumului, corpul neînsufleţit va fi însoţit de un reprezentant ONU. Funeraliile la Izvoarele Sucevei vor avea loc pe 9 aprilie", a precizat un oficial MAE, citat de sursa precizată.

Potrivit Agerpres, Ambasada României la Islamabad a întocmi documentele necesare repatrierii cetăţeanului român decedat.

Filaret Moţco ocupa funcţia de ofiţer de afaceri politice în cadrul Centrului Operaţional Nord al Naţiunilor Unite din Afganistan de aproape doi ani.

Filaret Moţco era expert pe probleme de relaţii şi organizaţii internaţionale, participând la numeroase evenimente în cadrul Centrul Operaţional al ONU din Kandahar, misiuni OSCE din Tadjikistan, Federaţia Rusă ori în zona Caucazului de Nord-Cecenia.

Mai mulţi angajaţi ai ONU şi-au pierdut viaţa vineri, în urma atacurilor asupra unui birou al instituţiei din oraşul afgan Mazar-i-Sherif, manifestanţii protestând împotriva incendierii Coranului de un pastor din Statele Unite.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Otopeni,   Afganistan