Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudor Chirilă: Ceea ce s-a întâmplat ieri la Foișor este inacceptabil / Eu, ca cetățean, aștept de la Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Raed Arafat să ne spună adevărul și să acționeze în consecință

Tudor Chirilă: Ceea ce s-a întâmplat ieri la Foișor este inacceptabil / Eu, ca cetățean, aștept de la Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Raed Arafat să ne spună adevărul și să acționeze în consecință

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Apr 2021, 18:21
Tudor Chirilă: Ceea ce s-a întâmplat ieri la Foișor este inacceptabil / Eu, ca cetățean, aștept de la Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Raed Arafat să ne spună adevărul și să acționeze în consecință Captură Video - Tudor Chirilă / Facebook Eveniment

Tudor Chirilă a vorbit despre episodul de la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor, de unde vineri seară au fost evacuați peste 100 de pacienți fără ca aparținătorii lor să fie înștiințați din timp că unitatea sanitară se transformă în spital suport Covid. Din orice fel de perspectivă ai privi, spune actorul, „ceea ce s-a întâmplat ieri la Foișor este inacceptabil”.

Ce a spus Tudor Chirilă despre evenimentele de vineri seară de la Spitalul Foișor

 

„Ceea ce s-a întâmplat ieri la Foișor este inacceptabil, din orice fel de perspectivă ai privi. Și merită să privești evenimentul din mai multe unghiuri, pentru că sunt mai multe. Este îngrozitor să fii aparținător de pacient în spital și să afli că trebuie să-l înoțești în altă parte la miez de noapte. Este dureros, frustrant, revoltător. Am văzut că domnul Arafat a spus că s-a ajuns în situația asta pentru că a fost nevoie de timp ca personalul medical și managerul spitalului să asimileze și să proceseze un ordin venit la ora 11”, a scris Tudor Chirilă, sâmbătă, pe Facebook.

Statul este „nefuncțional, slab și mincinos”, acuză actorul.

„Întrebarea este, dacă vezi că s-a făcut noapte, nu te gândești la oamenii ăia? Ce sunt ei, saci de cartofi, să-i muți oricând și oricum? Pe de altă parte, dacă au continuat să îi mute, fără niciun pic de empatie față de ei și rudele lor, asta înseamnă că situația este cu adevărat dramatică. Și aici intervine cu adevărat marea problemă: un stat nefuncțional, slab și mincinos. Întâmplarea face că acum două zile am sunat la 112 pentru o salvare. Am pe cineva foarte apropiat internat în spital cu Covid. Starea bolnavului s-a degradat peste noapte și a fost nevoie de drumul la spital (pe care îl evitase tot evitase) pentru evaluare. Operatorul Smurd mi-a spus că e posibil să nu găsească salvare. Avea o voce obosită și mi-a spus textual: situația e tragică, nu mai sunt locuri la ATI pe nicăieri”, a adăugat Tudor Chirilă.

El susține că „prelungirea confuziei și a restricțiilor contradictorii ne va arunca într-o frustrare socială și mai mare și mai greu de gestionat”, context în care așteaptă de la Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Raed Arafat „să ne spună adevărul” și „să acționeze în consecință”.

„Eu, ca cetățean, aștept de la Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Raed Arafat să ne spună adevărul, a fost dintotdeauna cea mai bună formă de comunicare. Și după ce ne spun adevărul, să acționeze în consecință. Unde suntem cu adevărat și care ar fi măsurile corecte? Prelungirea confuziei și a restricțiilor contradictorii ne va arunca într-o frustrare socială și mai mare și mai greu de gestionat”, a adăugat Tudor Chirilă.

 

Ceea ce s-a întâmplat ieri la Foișor este inacceptabil, din orice fel de perspectivă ai privi. Și merită să privești...

Publicată de Tudor Chirilă pe Sâmbătă, 10 aprilie 2021
Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Citeşte mai multe despre:   Tudor Chirila,   Spitalul Foisor,   pandemie de coronavirus