Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medic: Institutul Cantacuzino trebuie să reînceapă producția de vaccin antigripal. Astfel, vom avea vaccinuri accesibile pentru tot românul și suspiciunile conspiraționiste vor fi înlăturate (VIDEO)

Medic: Institutul Cantacuzino trebuie să reînceapă producția de vaccin antigripal. Astfel, vom avea vaccinuri accesibile pentru tot românul și suspiciunile conspiraționiste vor fi înlăturate (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 30 Ian 2019, 12:31
Eveniment

Medicul Tudor Ciuhodaru a declarat, pentru B1 TV, că este extrem de important ca Institutul Cantacuzino să reînceapă producția de vaccin antigripal. De asemenea, este esențial ca în școli să se predea, ca materie obligatorie, educația pentru sănătate. Asta deoarece nu este de ajuns să avem apă și săpun, ci trebuie și să știm să le folosim corect și eficient.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care a fost declarată oficial epidemia de gripă în România.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Noi trebuia să facem două lucruri de acum 5-10 ani, că altfel ne vom confrunta de fiecare dată cu același tip de probleme. 

În primul rând, vorbim de educație pentru sănătate - materie obligatorie de introdus la școală. Or fi apa și săpunul sfinte, dar dacă nu ai aceleași cunoștințe, deprinderi și abilități cum să le utilizezi, degeaba le ai. Sunt reguli elementare care țin de igiena individuală, dar, din păcate, chiar dacă există apă și săpun, mulți copii nu știu cum să le folosească. 

A doua problemă ține de asigurarea permanentă și la timp de vaccinuri ieftine. Parlamentul a adoptat soluția mea legislativă privind redeschiderea Institutului Cantacuzino, dar sper ca măcar la anul acest institut să reînceapă să producă acel vaccin antigripal. Pentru că uitați-vă și dumneavoastră cât costă o doză de vaccin antigripal - 50 de lei. Nu e accesibil pentru toată lumea. Pentru categoriile de risc se asigură gratuit la medicul de familie, dar dacă acest institut va reîncepe să producă vaccinul, se vor înlătura toate suspiciunile conspiraționiste și vom avea vaccinuri accesibile pentru tot românul”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.
 

Citeşte mai multe despre:   Institutul Cantacuzino,   Tudor Ciuhodaru