Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudorel Toader a anunțat câți deţinuţi au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu

Tudorel Toader a anunțat câți deţinuţi au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu

Un articol de: B1.ro - 12 Mar 2018, 18:51
Tudorel Toader a anunțat câți deţinuţi au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu Eveniment

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre mai multe aspecte ce țin de sistemul penitenciar, dar şi despre statutul grefierilor.

Ministrul Justiției a declarat că peste 1.200 de deţinuţi au ieşit din penitenciar prin aplicarea legii recursului compensatoriu. Acesta a mai afirmat că numărul deţinuţilor din România este de 22.884, iar în sistemul penitenciar lucrează 12.795 de funcţionari publici cu statut special.

“Astăzi, când vorbim, avem 1.219 deţinuţi care au ieşit din penitenciar la termen prin aplicarea legii recursului compensatoriu. 4.532 de deţinuţi care au fost liberaţi condiţionat”, a declarat Toader, citat de stirileprotv.ro.

Tudorel Toader a vorbit și despre statutul grefierilor, afirmând că este de acord cu preluarea acestora, din punct de vedere administrativ, la Ministerul Justiției: “Am avut multe întâlniri cu dânşii şi cred că ne-am înţeles. Mie mi-a plăcut şi îmi place dorinţa exprimată de dânşii, nu neapărat de toţi, dar dorinţa exprimată de dânşii şi verbal şi în scris prin care solicită ca grefierii să fie preluaţi de către Ministerul Justiţiei într-o direcţie special constituită sau să-i integrăm într-o direcţie dintre cele existente. Sigur, nu înseamnă că este modificat profilul socio-profesional, nu înseamnă că ei nu rămân acolo să desfăşoare activitatea la instanţe, la parchete, unde sunt, dar din punct de vedere administrativ am această solicitare scrisă de a constitui o direcţie să îi luăm la MJ administrativ, ca să aibă probabil mai multă grijă de ei în rezolvarea problemelor”.
 

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader