Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudorel Toader le răspunde criticilor: Nu a fost avansată o sumă de bani pentru posibile despăgubiri ale foștilor deținuți

Tudorel Toader le răspunde criticilor: Nu a fost avansată o sumă de bani pentru posibile despăgubiri ale foștilor deținuți

Un articol de: - 30 Mar 2018, 10:06
Tudorel Toader le răspunde criticilor: Nu a fost avansată o sumă de bani pentru posibile despăgubiri ale foștilor deținuți Eveniment

Tudorel Toader reacționează după ce a fost criticat în urma anunțului că foștii deținuți care au fost închiși în condiții necorespunzătoare ar putea primi despăgubiri financiare.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul Justiției precizează că niciun oficial nu a avansat vreo sumă de bani ca posibilă despăgubire și că ancheta de la Curtea de Apel Ploieşti nu a fost solicitată de el, dar este lăudabilă. 

"Simple precizări:
1. Ministerul Justiției nu a solicitat nici o anchetă administrativă la Curtea de Apel Ploiești, referitoare la faptul că au fost necesare două săptămâni pentru că originalele documentelor de extradăre să ajungă la București! Dacă o astfel de anchetă se desfășoară, poate fi la inițiativa lăudabila a conducerii instanței.
2. Nici un oficial nu a avansat vreo sumă de bani pentru posibile despăgubiri ale foștilor deținuți, în sensul hotărârii pilot CEDO, referitoare la condițiile necorespunzătoare din penitenciare. Au fost însă oferite exemple similare din alte state - Ungaria, Italia....!
3. Victimele infracțiunilor se constituie parte civilă în procesul penal, urmând a fi despăgubite de către inculpați, cei care au produs prejudiciul. Statul confiscă ceea ce s-a dobândit prin comiterea infracțiunilor", a scris Tudorel Toader pe Facebook.


 

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   ministrul justitiei