Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudorel Toader și-a luat concediu de odihnă în plin scandal legat de OUG pe legile justiției: Ce mesaj a publicat ministrul pe Facebook (FOTO)

Tudorel Toader și-a luat concediu de odihnă în plin scandal legat de OUG pe legile justiției: Ce mesaj a publicat ministrul pe Facebook (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 22 Oct 2018, 12:02
Eveniment

UPDATE: Așa cum a promis, ministrul Justiției, Tudorel Toader, la o oră de la postare a șters de pe pagina sa de Facebook, mesajul privind avizul pe care urmează să îl dea Comisia de la Veneția cu privire la OUG pe legile justiției. 

Ministrul Justiției Tudorel Toader și-a luat patru zile de concediu în această săptămână, în plin scandal legat de adoptarea ordonanței de urgență pe legile justiției și după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia ca urmare a criticilor venite de la Comisia de la Veneția. 

Potrivit programului său oficial, anunțat pe site-ul Ministerului, Tudorel Toader se află în concediu de odihnă în zilele de luni, marți, joi și vineri (22, 23, 25 și 26 octombrie). 

Cu toate acestea, ministrul și-a făcut timp, luni, să anunțe pe Facebook, că reprezentanții Comisiei de la Veneția vor adopta un aviz cu privire la OUG pe legile justiției în luna decembrie. 

”Răspuns 
pentru cei ce nu vor să înțeleagă:
Comisa de la Veneția nu a luat în discuție modificările survenite prin OUG pentru modificarea legilor justiției.
Un astfel de aviz ar urma să fie adoptat la plenara din decembrie 2018!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, cu precizarea că mesajul va fi șters la o oră de la postare. 

Într-un punct de vedere transmis vineri, reprezentanții Comisiei de la Veneția au atras atenția asupra faptului că modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală din România slăbesc lupta anti-corupție și combaterea altor infracțiuni grave. 

Experții Comisiei de la Veneția au criticat și modificările la legile justiției, subliniind că acestea afectează eficiența, calitatea și independența sistemului judiciar, cu efecte negative asupra luptei împotriva corupției. 

În acest context, președintele Klaus Iohannis i-a cerut, vineri, demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader. Șeful statului îl acuză pe acesta de un ”comportament iresponsabil” și precizează că ”sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția în cuprinsul Ordonanței de Urgență 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni”.

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Klaus Iohannis