Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudorel Toader, în scadalul presiunilor asupra judecătorului CCR: Petre Lăzăroiu e un domn. Eu nu aş fi dat curs solicitării unui consilier prezidenţial

Tudorel Toader, în scadalul presiunilor asupra judecătorului CCR: Petre Lăzăroiu e un domn. Eu nu aş fi dat curs solicitării unui consilier prezidenţial

Un articol de: B1.ro - 23 Iun 2018, 18:47
Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează în scandalul provocat de judecătorul Curţii Constituţionale (CCR) Petre Lăzăroiu, care a acuzat presiuni de la Cotroceni din partea consilierei Simina Tănăsescu.

Toader afirmă că el, în calitate de judecător, nu ar fi dat curs solicitării unui consilier prezidenţial, aşa cum a procedat Petre Lăzăroiu. ”Probabil a primat regula cealaltă, că e un domn”, a spus ministrul Justiţiei, despre judecătorul Lăzăroiu. 

”Eu am fost coleg cu domnul judecător Lăzăroiu la Curte, sunt coleg cu doamna Tănăsescu la facultăţile de drept. Evident că am interferat profesional de foarte multe ori. (...) Nu am vorbit cu domnul judecător Lăzăroiu, dar eu, personal, ca judecător, nu aş fi dat curs solicitării unui consilier prezidenţial. La ce? Şi într-o perioadă atât de frământată! Să îi dea două cărţi de fiscal? Nici măcar nu i-a spus dinainte – veniţi să vă dau două cărţi”, a declarat Tudorel Toader, la Suceava, potrivit Mediafax.

”Probabil aici a primat regula cealaltă, că e un domn şi dat curs acestei invitaţii. Eu nu aş fi dat curs invitaţiei. Este absolut nefiresc ca un consilier să îi spună unui judecător 'vedeţi că un ONG a făcut la Preşedinţie nu ştiu ce solicitare de revocare'. (…) Doamna Tănăsescu cunoaşte foarte bine Legea 47 din 92 care permite reinvestirea pe mandat întreg când restul este mai mic de 3 ani, ca să intri în procedura celor trei ani când se schimbă componenţa Curţii Constituţionale şi se fac alegeri. Da, este cel puţin nefiresc”, a mai spus Toader.

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că "are o sarcină ingrată", şi anume de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, după ce un ONG a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o sesizare pe această temă. 
Simina Tănăsescu a demisionat apoi din funcţia de consilier prezidenţial.


 

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Petre Lazaroiu,   CCR,   Simina Tanasescu
 
 
 
Loading...