Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudorel Toader, postări ciudate, în serie, pe Facebook: Ce se întâmplă cu mesajele după o oră (FOTO)

Tudorel Toader, postări ciudate, în serie, pe Facebook: Ce se întâmplă cu mesajele după o oră (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 22 Oct 2018, 13:15
Tudorel Toader, postări ciudate, în serie, pe Facebook: Ce se întâmplă cu mesajele după o oră (FOTO) Eveniment

UPDATE: După ce șters mesajele anterioare, ministrul Justiției a făcut o nouă postare pe Facebook, pe care a anunțat că o va șterge peste o zi. 

”Răspuns
pentru cei care nu pot să înțeleagă mecanismele statului de drept:
pauză de documentare!
PS: mesajul va fi șters peste o zi!”, a scris Tudorel Toader. 

UPDATE: Tudorel Toader a publicat un nou mesaj pe Facebook, pe care anunță, din nou că îl va șterge după o oră: 

”Răspuns
pentru cei care nu vor să priceapă:
Nu poți să te declari împotriva pensionării aniticipate a magistraților la 20 de ani de activitate, dar și împotriva OUG fără de care soluția legislativă ar fi intrat în vigoare în ziua următoare!
PS: Mesajul va fi șters peste o oră!”, a scris Toader. 

Ministrul Justitiției, Tudorel Toader, aflat în concediu de odihnă, a publicat luni mai multe mesaje pe Facebook, însoțite de avertismentul că acestea vor fi șterse la o oră după postare. 

În cel mai recent, ministrul transmite că un membru titular al Comisiei de la Veneția nu poate vorbi în numele Guvernului din care face parte. 

”Răspuns
pentru cei ce nu vor să înțeleagă:
Un membru titular al Comisiei de la Veneția nu poate să vorbească în numele Guvernului din care, eventual, face parte - în caz contrar, ar participa într-o dublă calitate!
PS: mesajul va fi șters peste o oră!”, a scris Toader pe rețeaua socială. 

Anterior, ministrul a publicat un mesaj în care preciza că reprezentanții Comisiei de la Veneția vor adopta un aviz cu privire la OUG pe legile justiției în luna decembrie, mesaj care a fost șters la o oră după ce a fost postat. 

”Răspuns 
pentru cei ce nu vor să înțeleagă:
Comisa de la Veneția nu a luat în discuție modificările survenite prin OUG pentru modificarea legilor justiției.
Un astfel de aviz ar urma să fie adoptat la plenara din decembrie 2018!
PS: mesajul va fi șters peste o oră!”, a scris Toader. 

Seria de postări a ministrului vine în plin scandal legat de adoptarea ordonanței de urgență pe legile justiției și după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia ca urmare a criticilor venite de la Comisia de la Veneția. 

Într-un punct de vedere transmis vineri, reprezentanții Comisiei de la Veneția au atras atenția asupra faptului că modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală din România slăbesc lupta anti-corupție și combaterea altor infracțiuni grave. 

Experții Comisiei de la Veneția au criticat și modificările la legile justiției, subliniind că acestea afectează eficiența, calitatea și independența sistemului judiciar, cu efecte negative asupra luptei împotriva corupției. 

În acest context, președintele Klaus Iohannis i-a cerut, vineri, demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader. Șeful statului îl acuză pe acesta de un ”comportament iresponsabil” și precizează că ”sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția în cuprinsul Ordonanței de Urgență 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni”.

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader