Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudorel Toader, răspuns dur la declarațiile lui Klaus Iohannis: Nu acționez în nume personal 

Tudorel Toader, răspuns dur la declarațiile lui Klaus Iohannis: Nu acționez în nume personal 

Un articol de: - 18 Apr 2018, 12:32
Tudorel Toader, răspuns dur la declarațiile lui Klaus Iohannis: Nu acționez în nume personal  Eveniment

Ministrul Justiției susține că nu a acționat în nume personal atunci când a propus revocarea din funcție a șefei DNA. Tudorel Toader i-a dat astfel replica președintelui Klaus Iohannis care a declarat că poate înțelege nemulțumirea personală a ministrului pentru că a refuzat să o revoce din funcție pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi, dar că este de părere că nu există niciun temei Toader să sesizeze CCR în acest context.

„Poate să audă oricine. Eu mă comport ca ministru al Justiției în numele ministerului pe care îl coordonez și făcând parte în același timp din Guvernul alianței de la guvernare. Prin urmare, este exclus această ipoteză, pentru că, repet, nu am acționat și nu acționez în nume personal și ca argument nu cred că doamna prim-ministru, nu cred că alianța de la putere ar da curs solicitării mele în numele personal. Eu n-am auzit președintele vorbind în acești termeni. Dacă Guvernul va cere, voi merge personal să susțin sesizarea (la CCR - n.r.). Eu voi aduce argumente. Cine îl va reprezenta pe președinte va aduce celelalte argumente. Judecătorii au evaluarea dânșilor, raportându-se la valorile constituționale”, a spus Tudorel Toader.

Anterior, șeful statului a susținut că, din punctul său de vedere s-a finalizat procedura privind solicitarea ministrului Justiției de revocare a șefei DNA.

„După părerea mea nu exista niciun conflict și niciun temei pentru sesizarea CCR. Legea lasă la latitudinea președintelui dacă acceptă sau nu această propunere de revocare. Nu există niciun temei. Ar fi deosebit de ciudat dacă de fiecare dată când un decident ia o decizie care nu convine unui partener sau unei instituții, să ne aflăm în fața unui conflict constituțional. Putem înțelege nemulțumirea personală a ministrului pentru că nu i-a fost acceptată cererea. Ce să judece Curtea, că nu am fost de acord într-o chestiune în care legea îmi spune expres că eu pot să fiu de acord sau nu? Din punctul meu de vedere, procedura s-a finalizat”, a declarat miercuri Klaus Iohannis
 

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Klaus Iohannis