Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudorel Toader "se spală pe mâini" în scandalul Belina: Eu am făcut draftul sesizării, nu e abilitatea mea să o și trimit la CCR

Tudorel Toader "se spală pe mâini" în scandalul Belina: Eu am făcut draftul sesizării, nu e abilitatea mea să o și trimit la CCR

Un articol de: - 10 Oct 2017, 20:19
Tudorel Toader "se spală pe mâini" în scandalul Belina: Eu am făcut draftul sesizării, nu e abilitatea mea să o și trimit la CCR Eveniment

Tudorel Toader se spală pe mâini în ceea ce priveşte dosarul Belina. Ministrul Justiţiei spune că nu este abilitat să sesizeze Curtea Constituţională, dar că a compus draftul, aşa cum era stabilit. Numai  că Tudose, cel care ar fi trebuit să-şi asume sesizarea, susţinea aseară că nu a primit vreun document. 

"Ce vă pot spune eu este faptul că în Guvern a fost pusă problema posibilității sesizării CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public, prin DNA, care anchetează procedurile, împrejurările, circumstanțele, legalitatea adoptării a două hotărâri de guvern. Prim-ministrul este subiect de sesizare a CCR, după cum și președintele Senatului, după cum și președintele Camerei Deputaților, în niciun caz ministrul justiției nu este abilitat să sesizeze CCR. În cadrul Guvernului, primindu-se această solicitare, această dezbatere, în mod firesc premierul s-a adresat Ministerului Justiției, ministrului justiției să facă acel draft de posibilă sesizare. Ministerul Justiției l-a făcut, mai departe este problema decidenților, oricine poate sesiza — fie Guvernul, fie președintele Camerei Deputaților, fie președintele Senatului”, a afirmat, marți, Tudorel Toader.

Declaraţia ministrului Justiţiei se bate cap în cap cu cea a premierului Tudose, care susţinea  că nu a primit niciun document de la Toader.

"Eu nu am vorbit de la mine atunci în Guvern, am vorbit după draft", a afirmat ministrul întrebat de ce a spus premierul.

Sesizarea "pierdută" reclama competențele procurorilor de a desfășura anchete pe marginea unor hotărâri de guvern, în condiţiile în care, spunea Toader,  nu pot face anchete în ceea ce priveşte ordonanţele. 

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   CCR,   Belina ,   sesizare