Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudorel Toader: Voi sesiza Inspecția Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor înregistrări în care apare Laura Codruța Kovesi (VIDEO)

Tudorel Toader: Voi sesiza Inspecția Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor înregistrări în care apare Laura Codruța Kovesi (VIDEO)

Un articol de: - 19 Iun 2017, 08:37
Tudorel Toader: Voi sesiza Inspecția Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor înregistrări în care apare Laura Codruța Kovesi (VIDEO) Eveniment

Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni dimineață că va sesiza Inspecția Judiciară cu privire la înregistrările apărute în spațiul public cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Tudorel Toader: Voi sesiza Inspecția Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor înregistrări în care apare Laura Codruța Kovesi

„Justiția este și trebuie să fie un serviciu de interes public. În al doilea rând, justiția se înfăptuiește și trebuie să se înfăptuiască în acord cu binele public. Binele public nu este o frază, binele public este o cerință, o exigență a statului de drept. În al treilea rând, potrivit Constituției, procurorii își desfășoara activitatea sub autoritatea ministrului Justiției, ceea ce nu înseamnă că ministrul Justiției inteferează cu modul de soluționare a dosarelor. (…) Am văzut, am auzit și eu această dezbatere, această controversă destul de puternică cu privire la acele dialoguri pe care le-ar fi purtat dna Kovesi. Ca ministru al Justiției, nu am pârghiile necesare pentru a verifica eu veridicitatea înregistrările, veridicitatea conținutului acelor înregistrări. Ce pot să fac? Voi urca acum în birou, voi aștepta să se facă ora 8.30, voi chema de la direcția de resort, voi sesiza Inspecția Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor interceptări. Dacă Inspecția Judiciară nu are instrumentele, posibilitatea verificării autenticității înregistrărilor și conținutului acestora, evident vom găsi celelalte soluții legale procedurale, inclusiv prin expertizele tehnice.”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat dacă există posibilitatea de a cere revocarea Codruței Kovesi, ministrul demisionar a răspuns: „Propunerea mea este următoarea și sigur așa voi face: să așteptăm verificările necesare, funcție de care vedem măsurile care pot și trebuiesc să fie luate. Și altădată am spus că nu răspund la situații ipotetice”.

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Laura Codruţa Kovesi,   înregistrări,   inspectia judiciara