Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mihai Tudose a aprobat negocierea dintre Cupru Min şi un chinez, numit de SRI "pericol pentru siguranţa naţională", privind cedarea producţiei României de minereu de fier

Mihai Tudose a aprobat negocierea dintre Cupru Min şi un chinez, numit de SRI "pericol pentru siguranţa naţională", privind cedarea producţiei României de minereu de fier

Un articol de: - 03 Apr 2018, 11:04
Mihai Tudose a aprobat negocierea dintre Cupru Min şi un chinez, numit de SRI "pericol pentru siguranţa naţională", privind cedarea producţiei României de minereu de fier Eveniment

Jurnaliştii de la GSP au dezvăluit luni cum Societatea Cupru Min a vândut printr-un contact pe doi ani semnat în octombrie 2017 cu o companie din Hong Kong toată producţia de mineriu de fier a României. Compania aceasta este reprezentată de Wang Yan, un controversat om de afaceri chinez căruia i-a fost retrasă cetățenia română în urmă cu câțiva ani, la solicitarea SRI, pentru că reprezenta "un pericol pentru siguranţa naţională". (Detalii AICI)

Marţi, aceştia au prezentat cum prima dată când s-au prezentat la negoieri, partea chineză a fost refută, dar apoi aceştia au venit cu aprobare de la foştii miniştri ai Economiei, MIhai Tudose şi Mihai Fifor.

"Cred că în perioada vizitelor acelea, că au fost prima, când nu i-am primit, și apoi a doua, prin vară, când au venit cu aprobare, miniștri erau domnii Tudose și Fifor", spune fostul director al Cupru Min, Nicolae Turdean, pentru tolo.ro.

Nicolae Turdean este directorul Cupru Min, care a semnat alături de Wang Yan contractul, dar care s-a retras din companie la trei luni după ce a semnat.

Fostul director a arătat în interviul menţionat şi cum Ambasada Chinei a fost implicată în discuţiile dinainte de încheierea contractului şi a arătat că partea chineză este interesată să investească în Cupru Min.

Wang Yan este unul din cele 5 persoane ce au avut cetăţenia română retrasă. Ceilalţi 4 au fost acuzaţi de terorism sau ceva la fel de grav precum terorismul. Este vorba de Olga Selezniova, Said Baaklini, Omar Hayssam şi Kassem Hassan.

Motivul retragerii cetăţenie este păstrat secret, dar se încadrează la litera de lege care precizează următoarele:  ”Subminarea, sabotajul sau orice alte acțiuni care au ca scop înlăturarea prin forță a instituțiilor democratice ale statului ori care aduc atingere gravă drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români”.

Numele acestuia apare în investigaţia GSP privind dosarul Shanghai, despre o reţea de prostituţie cu minore din 2005, reţea controlată de mafia chineză din România şi protejată la vârf în poliţie.
 

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Mihai Tudose,   SRI