Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tulcea: Traficul fluvial pe canalul Sulina, reluat. O baliză metalică, confundată cu o mină

Tulcea: Traficul fluvial pe canalul Sulina, reluat. O baliză metalică, confundată cu o mină

Un articol de: - 07 Iul 2016, 10:52
Tulcea: Traficul fluvial pe canalul Sulina, reluat. O baliză metalică, confundată cu o mină Foto: campoeuroclub.ro Eveniment

UPDATE 15:35: Traficul fluvial a fost reluat, după ce specialiștii au stabilit că obiectul asemănător unei mine marine descoperit pe brațul Dunării era, de fapt, o baliză metalică, cu nituri, din perioada Primului Război Mondial, potrivit unui comunicat oficial al Forțelor Navale Române.

"O grupă de militari EOD de la Centrul 39 Scafandri din Constanţa a executat joi, 7 iulie, o misiune de cercetare şi intervenţie pe Dunăre, ca urmare a unei solicitări, care a fost transmisă de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă la Centrul Naţional Militar de Comandă, potrivit căreia o mină marină plutea în derivă în zona milei marine 32 a Braţului Sulina, lângă localitatea Partizani din judeţul Tulcea.

Navigaţia pe Braţul Sulina a fost întreruptă miercuri, 6 iulie, începând cu ora 22.30, imediat după găsirea obiectului plutitor de către Garda de Coastă Tulcea. Scafandrii militari specializaţi în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, dar şi un specialist de la Centrul de Mine al Direcţiei Hidrografice Maritime din Constanţa, s-au deplasat la faţa locului pentru a interveni, în vederea restabilirii navigaţiei.

După punerea în aplicare a procedurilor standard pentru neutralizarea dispozitivelor explozive subacvatice, s-a constatat că obiectul este o baliză metalică, cu nituri, din perioada Primului Război Mondial, utilizată pentru legarea navelor. Scafandrii au legat baliza şi au adus-o lângă mal, în zona localităţii Ilganii de Sus din judeţul Tulcea, iar navigaţia pe Dunăre a fost reluată", se arată în comunicat.

Căpitănia Zonală Tulcea a închis, joi dimineața, traficul navelor pe canalul Sulina. Decizia a fost luată după ce în noaptea de miercuri spre joi, în zona Maliuc-Ilganii de Sus, a fost observat un corp metalic asemănător cu o mină marină, potrivit Agerpres.

Decizia Căpităniei Zonale Tulcea a fost luată pentru a preveni un pericol, în timpul nopții de miercuri spre joi, obiectul fiind monitorizat de o echipă de specialiști pirotehniști a inspectoratului, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, Angela Tulceanu.

„Pentru verificarea zonei și identificarea obiectului, am solicitat sprijin din partea Unității Speciale de Intervenții Ciolpani și a unui echipaj de scafandri din Constanța”, a precizat Tulceanu.

Nava de pasageri care era programată să plece joi dimineața din Sulina cu destinația Tulcea și-a amânat cursa., a declarat directorul general al societății Navrom Delta SA, Nicolae Chichi.

„Este o presiune fantastică din partea tulcenilor din Sulina, cu atât mai mult cu cât la ora 13,30 mai avem o navă care trebuie să efectueze această cursă”, a mai precizat Nicolae Chichi.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Membrii Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență s-au întrunit, joi dimineața, într-o ședință la Prefectură în vederea analizării acestei situații.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Tulcea,   Stiri Sulina