Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Turda: O adolescentă de 15 ani diagnosticată cu laringită a murit, după ce a fost plimbată prin spitale

Turda: O adolescentă de 15 ani diagnosticată cu laringită a murit, după ce a fost plimbată prin spitale

Un articol de: - 17 Oct 2014, 10:20
Turda: O adolescentă de 15 ani diagnosticată cu laringită a murit, după ce a fost plimbată prin spitale Foto: inpolitics.ro Eveniment

O fetiţă de numai 15 ani a murit la Spitalul din Turda din cauza unei laringite. Roxana Danciu a fost internată la începutul lunii octombrie la unitatea spitalicească din Câmpia Turzii, dar miercuri seară, adolescenta a început să se sufoce. Medicii au hotărât să o mute la Turda, însă o oră mai târziu, minora a încetat din viaţă, relatează B1 TV.

Părinţii spun că fata a fost trimisă acasă de medici de două ori, deşi nu se simţea bine. Abia când au văzut că starea ei este gravă, medicii au trimis-o la un alt spital din Turda, unde a şi murit.

„Dacă o trimiteau la Cluj, fata mea era în viață, dar ei au trimis-o acasă și au dat rețetă pe bani”, acuză Claudia Danciu, mama adolescentei.

Copila a fost internată la Spitalul din Câmpia Turzii pe 6 octombrie. După aproape o săptămână, a fost externată pe motiv că s-a vindecat.

„Pacienta a fost externată în data de 12 cu stare generală bună, fără modificări patologice și fără indicație pentru că doctorul care a consultat-o și a externat-o a considerat că nu mai e nevoie de tratament la domiciliu”, spune Maria Fabian, director medical.

Acasă, la doar câteva ore, starea fetei a început să se agraveze. A fost dusă din nou la spital.

„Ulterior s-a întors în ambulatoriul de specialitate. Acolo medicul a decis să îi dea tratament și asta a fost”, adaugă Maria Fabian, director medical.

Părinții spun că au urmat indicațiile medicilor, însă două zile mai târziu tânăra a intrat în stop cardio-respirator.

„La spital i-au făcut medicii antibiotic, ampicilină și a zis că trebuia să îi dea ceva să nu facă ciupercă. Chiar doamna doctor a zis și ea a făcut pe ambele amigdale și de acolo s-a sufocat”, susține Claudia Danciu.

Atunci, medicii au decis să o trimită la spitalul Municipal din Turda, unde a și murit.

„Pacienta a fost adusă în compartimentul de primiri urgențe în stop cardio respirator într-o fază relativ depășită, aflându-se în prim proces de resuscitare care dura deja de o oră”, afirmă Vasile Grumaz, manager Spitalul Municipal Turda.

Poliţia Judeţeană Cluj a demarat deja o anchetă în acest caz, pentru a afla exact ce s-a întâmplat.

Potrivit anchetatorilor, până în acest moment nu s-au constatat aspecte de natură penală. O altă anchetă va fi demarată și de Colegiul Medicilor, unde părinții fetei intenționează să depună o plângere împotriva medicilor de la Spitalul din Câmpia Turzii. Aceștia sunt acuzați că au refuzat să consulte fata și au trimis-o acasă.

Citeşte mai multe despre:   a murit,   Stiri Turda