Turist urmărit de un urs pe pârtia Clăbucet din Predeal: Cum a fost izgonit animalul

Turist urmărit de un urs pe pârtia Clăbucet din Predeal: Cum a fost izgonit animalul
Foto: captură Facebook

Au fost momente de panică printre turiștii aflați sâmbătă pe pârtia Clăbucet din Predeal. Un schior a fost urmărit de un urs chiar pe pârtie. Jandarmii au reușit să îndepărteze animalul fără ca cineva să aibă de suferit.

Schior urmărit de urs pe pârtie

Imaginile cu turistul urmărit de urs au fost surprinse de alți turiști de pe pârtie. De altfel în cursul zilei de sâmbătă au existat trei apeluri la 112 prin care oamenii semnalau prezența unui urs pe pârtia Pârtia Clăbucet şi în zona Subteleferic la Predeal.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Brașov, administratorul fondului de vânătoare va lua măsuri pentru relocarea ursului.

“A fost vorba despre acelaşi urs, care a apărut pe Pârtia Clăbucet şi Subteleferic. La fiecare apel jandarmii montani au intervenit prompt şi au îndepărtat animalul de pe pârtie. Datorită faptului că la intervenţie au folosit un ATV cu şenile, zgomotul produs a izgonit ursul în pădure. În urma apelurilor repetate, am luat legătura cu administratorul fondului de vânătoare, care va demara procedurile pentru relocarea animalului”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Intervenție a jandarmilor la o cabană de pepe Vârful Postăvarul

Stațiunea Poiana Brașov a fost plină de turiști sâmbătă. În mediul online au apărut mai multe imagini cu tineri care sfidează orice regulă impusă în pandemie. Jandarmii brașoveni au intervenit și la o cabană de pe Vârful Postăvarul.

“Spre sfârşitul programului instalaţiei de transport pe cablu s-a produs o aglomerare de turişti la una din cabanele aflate pe Vârful Postăvarul. Jandarmii montani s-au autosesizat şi au solicitat reprezentanţilor cabanei respective să oprească muzica şi să nu mai comercializeze băuturi alcoolice”, mai menționează sursa citată.

În urma intervenției a fost aplicată o amendă de 500 de lei, iar șapte persoane s-au ales cu avertismente scrise.

Urmăriți B1TV.ro și pe