Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reprezentanţii ICR, în frunte cu directoarea Liliana Ţuroiu, vizită pe bani publici la Tel Aviv pentru a participa la eșecul reprezentanților României la Eurovision

Reprezentanţii ICR, în frunte cu directoarea Liliana Ţuroiu, vizită pe bani publici la Tel Aviv pentru a participa la eșecul reprezentanților României la Eurovision

Un articol de: Redacția B1.ro - 17 Mai 2019, 12:25
Reprezentanţii ICR, în frunte cu directoarea Liliana Ţuroiu, vizită pe bani publici la Tel Aviv pentru a participa la eșecul reprezentanților României la Eurovision Foto: icr.ro Eveniment

Concursul muzical Eurovision a reprezentat ocazia perfectă pentru ca preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu, să se deplaseze la Tel Aviv, în fruntea unei delegaţii care a participat la mai multe evenimente organizate cu ocazia acestei competiţii. Desigur, acesta deplasare fiind în interes de serviciu este decontată din bani publici ai instituţiei.

Cu toate acestea, prestaţia concurenţilor care au reprezentat România la Eurovision nu s-au ridicat la aşteptările fanilor acestei competiţii muzicale şi au fost eliminaţi încă din semifinale. Este pentru al doilea an consecutiv când România ratează marea finală.

"În calendarul evenimentelor dedicate sărbătoririi Zilei Europei, precum și în contextul prezenței României la competiția Eurovision din Israel, o delegație română condusă de Președintele ICR, Liliana Țuroiu, și formată din reprezentanți ai Institutului Cultural Român și ai Ministerului Afacerilor Externe se află în Israel, în perioada 15-16 mai 2019.

În cadrul vizitei oficiale, delegația participă la întâlniri de lucru cu oficiali israelieni din cadrul departamentului de diplomație culturală, la invitația Ministerului Afacerilor Externe din Israel.

Institutul Cultural Român, prin reprezentanța ICR Tel Aviv, susține participarea românească la competiția Eurovision Song Contest Israel, unul dintre cele mai vizionate evenimente din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Sprijinul ICR pentru prezența românească se desfășoară în baza acordului pe care Institutul Cultural Român îl are cu Televiziunea Română, fiind implicat și în programul festivalurilor Electrovison și White Night Tel Aviv, evenimente conexe competiției Eurovision.

„Este un tur de forță al ICR, prin reprezentanța sa din Tel Aviv, pentru a susține prezența României nu doar la Eurovision, ci și la actiunile conexe competiției. Participăm, alături de alte țări membre UE, la ample acțiuni de diplomație culturală europeană”, a afirmat președintele ICR, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

B1.ro a soliticat Institutului Cultural Român un punct de vedere în baza legii 544/2001 privind legătura dintre ICR şi Eurovision, numărul de reprezentanţi prezenţi în delegaţie şi bugetul alocat acestei vizitei, dar până la publicarea acestui material nu am primit niciun răspuns.

B1.ro a publicat miercuri un amplu articol în care a detaliat numeroasele deplasările externe pe bani publici, ce au însumat peste 100 de zile, ale şefei ICR, Liliana Ţutoiu, cât şi mai multe controverse legate de activitatea din interiorul instituţiei. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Tel Aviv,   eurovision,   Liliana Turoiu